Αυστρία: Καθολικό lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους


Όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 19/11, ο Αυστριακός Καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η χώρα μπαίνει σε καθολικό lockdown από Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, ενώ από την 1η Φεβρουαρίου του 2022 υποχρωτικός γίνεται και ο εμβολιασμός. Τα νέα μέτρα έρχονται λίγες μέρες μετά το lockdown που επέβαλε για τους ανεμβολίαστους, καθώς από την προηγούμενη Δευτέρα, τα δύο εκατομμύρια των Αυστριακών που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους παρά μόνο για ψώνια, άθληση ή για να λάβουν ιατρική φροντίδα. Σημειώνεται ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Όπως ενημέρωσε ο Καγκελάριος, το νέο καθολικό lockdown θα διαρκέσει δέκα ημέρες, ενώ μπορεί να παραταθεί για δέκα ημέρες το πολύ. «Παρά τους μήνες πειθούς, δεν καταφέραμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιαστούν. Τα μέτρα έχουν αυξήσει την προθυμία για εμβολιασμό, αλλά όχι σε επαρκή βαθμό». «Δεν θέλουμε ένα πέμπτο κύμα, δεν θέλουμε ένα έκτο και έβδομο κύμα. Ο ιός δεν θα φύγει, θα παραμείνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Επιπλέον, ο Σάλενμπεργκ κατηγόρησε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν για «επίθεση στο σύστημα υγείας», σημειώνοντας ότι «πονάει που πρέπει να ληφθούν τέτοια μέτρα».

Η Αυστρία καθίσταται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επαναφέρει το μέτρο του lockdown προκειμένου να ανακοπεί το 4ο κύμα της πανδημίας.

Αυστρία: Ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη

Η Αυστρία έχει από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων στην Ευρώπη, με την επίπτωση των επτά ημερών να είναι 991 ανά 100.000 άτομα.  Την Πέμπτη, η Αυστρία κατέγραψε 15.145 νέα κρούσματα Covid-19, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι θάνατοι και ο αριθμός των ασθενών με Covid σε ΜΕΘ αυξάνονται επίσης γρήγορα. Την ίδια ώρα, στη χώρα εμβολιασμένα είναι περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού (65%). Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στη Δυτική Ευρώπη, και συγκεκριμένα το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη μετά το Λιχτενστάιν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ