Covid-19 Πανδημία: Προκαλεί «μεγάλες παραιτήσεις» γιατρών και νοσηλευτών


Covid-19 Πανδημία: Έκτοτε, ο κλάδος έχει χάσει περίπου μισό εκατομμύριο εργαζόμενους. Γιατρός Κρίστοφερ Ρέικ: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων της εποχής μας». Το επάγγελμα της υγειονομικής περίθαλψης αιμορραγεί τους εργαζόμενους, με σχεδόν έναν στους πέντε να παραιτούνται από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση στο Atlantic.

Ο κλάδος έχασε περίπου μισό εκατομμύριο εργαζομένους από τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ.

Έννοια της πανδημίας

“Οι νοσοκόμες πέρασαν ένα χρόνο πολεμώντας έναν εν πολλοίς άγνωστο επιτιθέμενο. Έτρεξαν με τον εξοπλισμό  φοβούμενες μήπως φέρουν κάτι θανατηφόρο στο σπίτι. Βήχτηκαν από ανθρώπους γιατί προσποιήθηκαν ότι οι αγώνες τους ήταν φανταστικοί, ότι οι αγώνες τους – βλέποντας τους ανθρώπους να πεθαίνουν, μέρα με τη μέρα, ό,τι και αν κάνανε, ήταν κυριολεκτικά ψεύτικοι», έγραψε μια νοσοκόμα εντατικής θεραπείας σε ένα νέο βιβλίο που εξιστορεί τις οδυνηρές εμπειρίες της κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας.

Το ρεπορτάζ εξηγεί ότι οι λόγοι αποχώρησης είναι πολλοί.

Μερικοί είναι πολύ τραυματισμένοι για να εργάζονται πια, άλλοι αναγκάζονται να φύγουν, υποφέροντας από μακροχρόνιες παρενέργειες μετά την προσβολή από COVID-19, ένα ποσοστό έχασε τη δουλειά του, ενώ πολλοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα με δική τους βούληση. Και αυτό μπορεί να είναι μόνο η αρχή: Μια έρευνα του Morning Consult σημείωσε ότι το 31% του εναπομείναντος εργατικού δυναμικού της υγειονομικής περίθαλψης σκέφτηκε να εγκαταλείψει τον σημερινό εργοδότη του, ενώ το 66% των νοσηλευτών οξείας και εντατικής θεραπείας σκέφτηκε να εγκαταλείψει το επάγγελμά του, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Κριτικών

Ο Δρ Vineet Arora, κοσμήτορας ιατρικής εκπαίδευσης στο University of Chicago Medicine, είπε ότι “Στις συναντήσεις με άλλους ηγέτες υγειονομικής περίθαλψης, όταν πηγαίνουμε στην αίθουσα, όλοι λένε: “Παλεύουμε να διατηρήσουμε το εργατικό δυναμικό μας”. «Είμαστε καλά», σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η έκθεση σημείωσε επίσης ότι μεταξύ 35 και 54% των Αμερικανών νοσοκόμων και γιατρών ένιωθαν εξαντλημένοι ήδη πριν από την έναρξη της πανδημίας, κυριευμένοι από τον θάνατο, το τραύμα και το άγχος που είναι μόνο μέρος της τυπικής περιγραφής εργασίας για να είσαι γιατρός ή νοσηλευτής, αλλά η πανδημία COVID -19 τα μεγάλωσε όλα με τρόπο που έγινε αποθαρρυντικό και ασταθές για κάποιους.

Τα εμβόλια αρχικά έφερναν ελπίδα για ένα τέλος, αλλά η άνοδος της παραλλαγής Delta, που περιπλέκεται από την πτώση των ποσοστών εμβολιασμού με την πρόωρη χαλάρωση των απαιτήσεων για μάσκα, διέλυσε σύντομα οποιαδήποτε από αυτές τις ελπίδες καθώς τα νοσοκομεία κατακλύστηκαν ξανά.

Πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είπαν στο Atlantic ότι η τελευταία σταγόνα για να φύγουν δεν ήταν ο ιός καθαυτός, αλλά η μεγάλη δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο τα αντίστοιχα ιδρύματά τους ανταποκρίθηκαν σε αυτόν, που έπρεπε να εργαστούν με ελάχιστο λόγο κάτω από επίπονες συνθήκες εργασίας για ανεπαρκή αμοιβή, αποφασίζοντας αντί απλά να παραιτηθούν από αυτό, να παραιτηθούν στην πραγματικότητα.

Η Δρ Μόλι Φελπς, γιατρός στα επείγοντα με 18 χρόνια εμπειρίας, είπε στο Atlantic ότι αν το ίδρυμά της “είχε ρίξει λίγο περισσότερο κόκαλο, αυτό θα ήταν αρκετό για να με κρατήσει μίζερη για άλλα 13 χρόνια”. «Ήμουν πρόθυμη να μείνω και να είμαι μίζερη», είπε, αλλά αφού σοκαρίστηκε που η ηγεσία του νοσοκομείου «δεν αναγνώρισε ποτέ αυτό που περάσαμε», καθώς συνέχισε να φροντίζει ασθενείς που «φαίνονταν να ξεχνούν την ανθρωπιά τους», τελικά συνειδητοποίησε , “… Νομίζω ότι τελείωσα.” «Και νομίζω ότι είναι εντάξει να φύγεις και να είσαι χαρούμενος».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ