Πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες – Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος


Σύμφωνα με την απόφαση, σε εκκλησίες και χώρους λατρείας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο στον κατά νόμο υπεύθυνο 1.500 ευρώ και στον πιστό 300 ευρώ

Με πρόστιμα θα τιμωρούνται οι πιστοί και ο υπεύθυνος της εκκλησίας σε περίπτωση που εντοπιστούν κάποιοι να έχουν εισέλθει στους ναούς χωρίς να έχουγ πραγματοποιήσει rapid test. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει υπεύθυνος στην εκκλησία, το πρόστιμο θα επιβάλλεται στον ιερέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, σε εκκλησίες και χώρους λατρείας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο στον κατά νόμο υπεύθυνο του χώρου λατρείας ή, απουσία αυτού, στον παριστάμενο θρησκευτικό λειτουργό ύψους 1.500 ευρώ και στον πιστό 300 ευρώ. Την ίδια στιγμή μεθαύριο θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος και αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα των νέων μέτρων που υπεβλήθησαν στις εκκλησίες.

Πάντως το μεγαλύτερο μέρος της επίσημης εκκλησίας τάσσεται υπέρ των νέων μέτρων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε συνεννόηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αναφορικά με την κυβερνητική απόφαση για είσοδος στους ναούς με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή την πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος, με εγκύκλιό της στις 4 Νοεμβρίου, είχε καλέσει, ουσιαστικά, τους πιστούς να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για τον κοροναϊό, επειδή όμως μέχρι τότε η κυβέρνηση είχε εξαιρέσει τις εκκλησίες από την υποχρεωτική διενέργεια rapid test. Δεν ήταν υποχρεωτικός, δηλαδή, ο εργαστηριακός έλεγχος των ανεμβολίαστων πιστών για την είσοδό τους στις εκκλησίες.

Ο πρωθυπουργός, όμως, κατα το τηλεοπτικό του μήνυμα στους πολίτες ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του πλαισίου, τονίζοντας ότι, πλέον, όσοι πιστοί δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ, όπως προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ