Παπανδρέου: Να χτίζουμε συμμαχίες χωρίς να χάνουμε το δικό μας στίγμα


Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες τόσο στο κομμάτι της διπλωματίας όσο και της οικονομικής συνεργασίας

«Η ριζική αλλαγή της χώρας, παραμένει ανολοκλήρωτο διακύβευμα… Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Επιδιώκουμε μία επανάσταση ειρηνική, δημοκρατική, ανθρωποκεντρική που να έχει όφελος για όλους τους πολίτες, που να την αισθανθούν στην καθημερινή τους ζωή» δήλωσε στην αποψινή ομιλία του από την Αλεξανδρούπολη ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου .

Έδωσε παράλληλα το στίγμα των προθέσεών του με αναφορές στις δυνατότητες της Ελλάδας σε διπλωματικό επίπεδο, συνεργασιών και συμμαχιών «χωρίς να χάνουμε το δικό μας στίγμα, τη δική μας ιστορική παρακαταθήκη» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη γεωπολιτική αξία της Αλεξανδρούπολης, της Θράκης αλλά και της Ελλάδας, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες αλλά ταυτόχρονα και την αίσθηση της απειλής που εκφράζεται με επιθετικές συμπεριφορές όπως της γείτονας Τουρκίας, τόνισε τη σημασία της ισχυρής άμυνας «μίας ισχυρής δύναμης αποτροπής που να ανοίγει το δρόμο στη διπλωματία», αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι μία εύκολη οδός και «χρειάζεται βούληση από όλες τις πλευρές. Όμως, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, είναι η μόνη κατεύθυνση που συμφέρει τους λαούς», οι οποίοι όπως είπε «αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα καθημερινής επιβίωσης, υγειονομικών κρίσεων, καταστροφής του περιβάλλοντος».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα, μία χώρα παραδοσιακά «ισχυρή, δυναμική, ανεξάρτητη», έχει δυνατότητες τόσο στο κομμάτι της διπλωματίας όσο και της οικονομικής συνεργασίας που όμως πρέπει να αξιοποιηθούν, ενώ επεσήμανε ότι «έχει ρόλο και ευθύνη για όσα γίνονται στη γειτονιά μας», κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις στην ευρωπαϊκή ένταξη των Βαλκανίων, που ήδη έχουν φέρουν αποσταθεροποίηση».

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη, επ αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το πρωί την Κομοτηνή όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους δημάρχους Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών, ενώ συζήτησε και με πολίτες στη Λέσχη Κομοτηναίων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αύριο το πρωί θα μεταβεί στην Ξάνθη, όπου θα συζητήσει με πολίτες σε ξενοδοχείο της πόλης καθώς και τον οικισμό της Μύκης. Το απόγευμα θα βρίσκεται στην Καβάλα και τις Σέρρες ενώ το βράδυ της Κυριακής θα συναντηθεί με νέους στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ