ΣΥΡΙΖΑ: Τη «Μαξίμου ΑΕ» βάζει στο στόχαστρο της η Κουμουνδούρου


Όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η «Μαξίμου ΑΕ» αποτελείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος

«Η τραγωδία που ζει η χώρα, έχει ονοματεπώνυμο. Κυριάκος Μητσοτάκης». Αυτή είναι η βασική αντιπολιτευτική γραμμή πάνω στην οποία πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και αρκετούς μήνες. Πλέον, όμως, η Κουμουνδούρου σκοπεύει να βάλει σε πρώτο πλάνο και τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, με σκοπό να πλήξει τα πρόσωπα που αποτελούν αυτό που ονομάζουν «Μαξίμου ΑΕ».

Η φράση που χρησιμοποίησε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, στη Βουλή, για να περιγράψει τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση, εν τέλει παρέμεινε στη πολιτική ζωή του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τη ρήση της και πλέον χρησιμοποιεί το «Μαξίμου ΑΕ» και αυτός.

Όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η «Μαξίμου ΑΕ» αποτελείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος. Εκείνους που σκοπεύει να βάλει στο κάδρο ευθυνών, είναι κυρίως οι δύο υπουργοί Επικρατείας. Ο Άκης Σκέρτσος και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κατά τις ίδιες πήγες, τα πρόσωπα αυτά που θεωρούνται τεχνοκράτες και διαφημίστηκαν ως τέτοια, είναι που χαράσσουν και διοχετεύουν προς τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης τη «γραμμή». Στη πραγματικότητα, έχουν υποκαταστήσει, λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργικό συμβούλιο, καθώς όλες οι αποφάσεις που αφορούν ακόμα και τα πλέον «αδιάφορα» θέματα ενός υπουργείου, λαμβάνονται στη πραγματικότητα από αυτόν τον στενό πυρήνα του Μαξίμου.

Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζει ότι στόχος της «Μαξίμου ΑΕ» είναι να παρεμβαίνει για να εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, την ίδια στιγμή που αφήνει με τις πολιτικές που εφαρμόζει τους πολίτες στη τύχη τους, σε όλα τα θέματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σκέψης και της πολιτικής σχολής που εκφράζει η «Μαξίμου ΑΕ», είναι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ οι πρόσφατες δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου. Τόσο αυτή για το δήθεν «πολυτελές» σύστημα Υγείας, που δεν χρειάζεται η χώρα, την ώρα που καθημερινά χάνονται δεκάδες ζωές από τη πανδημία, όσο και η προσπάθεια να κάνει το «άσπρο, μαύρο», υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι ανεμβολιάστοι αστυνομικοί μεταδίδουν τον κορονοϊό.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αναδείξει ότι πρόκειται για μια πολιτική «παρέα» που εκφράζεται με κυνισμό απέναντι στον εργαζόμενο λαό, την ώρα που επιδιώκει να εφαρμόσει ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, που είναι κομμένο και ραμμένο για την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ