Κρούσματα Covid-19 Γερμανία: Μπορεί να κάνει το ίδιο με την Αυστρία ανακοινώνοντας lockdown πανεθνικά


Κρούσματα Covid-19 Γερμανία:Η Γερμανία συμφωνεί σε αυστηρότερους περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους για να περιορίσει την έκρηξη της Covid Η Καγκελάριος συναντήθηκε με τους περιφερειακούς ηγέτες για να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη πανδημία Covid-19. – Η κατάσταση του κορωνοϊού στη Γερμανία είναι τώρα τόσο σοβαρή που δεν μπορεί να αποκλειστεί το lockdown, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας. Η κίνηση έρχεται καθώς η Αυστρία είπε ότι θα επιστρέψει σε πλήρη καραντίνα από τη Δευτέρα, αναφέρει η The Guardian.

Η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε την κατάσταση «δραματική», λέγοντας ότι το τέταρτο κύμα «χτυπούσε τη χώρα μας με πλήρη ισχύ». Στην Αυστρία, ο καγκελάριος Alexander Schallenberg είπε ότι το lockdown στην Αυστρία θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες και θα υπάρχει νομική απαίτηση εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου 2022.

«Βρισκόμαστε τώρα σε μια κατάσταση –ακόμα κι αν αυτό παράγει μια προειδοποίηση – όπου δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», είπε ο Γενς Σπαν σε συνέντευξη Τύπου.

Είπε ότι η Γερμανία βρίσκεται τώρα σε «εθνική έκτακτη ανάγκη».

Η Αυστρία μπαίνει σε lockdown και σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της Covid από τον Φεβρουάριο. –

Οι Γερμανοί ηγέτες έχουν ήδη συμφωνήσει να θεσπίσουν περιορισμούς για τα μη εμβολιασμένα άτομα σε περιοχές με υψηλές εισαγωγές στα νοσοκομεία, σύμφωνα με το BBC. Και το κοινοβούλιο υποστήριξε τις απαιτήσεις για τους ανθρώπους να επιδεικνύουν κάρτες Covid σε λεωφορεία και τρένα και στους χώρους εργασίας.

Η Γερμανία ανέφερε άλλα 52.970 κρούσματα κορωνοϊού και 201 θανάτους την Παρασκευή, ανεβάζοντας τους συνολικούς θανάτους σε 98.739. Στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκαν επιπλέον 44.242 κρούσματα Covid και 157 θάνατοι εντός 28 ημερών από το θετικό τεστ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τον πίνακα ελέγχου του κορωνοϊού της κυβέρνησης.

Αυτό συγκρίνεται με 46.807 μολύνσεις και 199 θανάτους το προηγούμενο 24ωρο.

Ωστόσο, τα κρούσματα COVID αυξάνονται σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, όπου οι νέες μολύνσεις βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι New York Times αναφέρουν ότι οι δυσκολίες της Ευρώπης αντικατοπτρίζουν την «οδυνηρή πραγματικότητα» ότι τα υψηλά επίπεδα εμβολιασμού «δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψουν ένα κύμα λοιμώξεων καθώς μπαίνει ο χειμώνας και περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ