Πανδημία Covid-19: Η ψυχική υγεία των νέων στις ΗΠΑ είναι πλέον «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»


Πανδημία Covid-19: Εντός των ΗΠΑ, ως «Εθνική Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης για την Ψυχική Υγεία των Παιδιών» έχει κηρυχτεί από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), την Αμερικανική Ακαδημία Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων (AACAP) και την Ένωση Νοσοκομείων Παίδων (CHA). Αυτοί οι φορείς έχουν θέσει το θέμα ως σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Μια βάση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης πηγάζει από το γεγονός ότι ενώ η ψυχική υγεία των νέων μειώνεται για πάνω από μια δεκαετία, η COVID-19 επιδείνωσε την κρίση.

Ένας άλλος λόγος για την άνοδο συνδέεται με κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες όπως η φτώχεια, η κακοποίηση, η βία και ο εκφοβισμός. Με αυτό το τελευταίο σημείο, το Εθνικό Κέντρο Πρόληψης του Εκφοβισμού των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι 1 στους 5 μαθητές μεταξύ 13 και 17 ετών έχει αναφέρει ότι έχει πέσει θύματα εκφοβισμού στο σχολείο ή στο διαδίκτυο.

Τα θύματα του εκφοβισμού είναι πιο πιθανό να βιώσουν καταστάσεις ψυχικής υγείας όπως κατάθλιψη, άγχος και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Η Faye Sahai, Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Telosity by Vinaj Ventures, ένα ταμείο που επικεντρώνεται στο λέιζερ στην ψυχική υγεία και την ευημερία των νέων, λέει στην Digital Journal: «Οι κορυφαίες ομάδες παιδικής φροντίδας έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο για την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων. Με ερευνητικές μελέτες και νεότερες διασημότητες που επισημαίνουν ζητήματα ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτή η ανακοίνωση προσφέρει τη βαρύτητα που χρειάζεται για να προχωρήσουμε στον συνεχιζόμενο αγώνα για την καλύτερη υποστήριξη της νεολαίας μας».

Ο Σαχάι βλέπει ορισμένα θετικά που αναδύονται από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, σημειώνοντας:

«Τα πρόσφατα νέα έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά για να επιστήσουν την προσοχή σε αυτό το ταχέως αναπτυσσόμενο ζήτημα».

Η τεχνολογία παίζει επίσης τον ρόλο της, όπως με την ευρύτερη υιοθέτηση της τηλεϋγείας για υπηρεσίες ψυχικής και συμπεριφορικής υγείας και άλλα σημάδια επένδυσης σε επεκτάσιμες λύσεις με δυνατότητα τεχνολογίας, σχεδιασμένες και δημιουργημένες για τη νεολαία.

Ο Sahai προσθέτει ότι η τεχνολογία υποστηρίζεται από την κατάλληλη δράση: «Η ψυχική υγεία είναι ζωτικό μέρος της ευημερίας των νέων και επισημαίνει την ανάγκη για τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και άλλους να εξασφαλίσουν πρόοδο σε στοχευμένες λύσεις για τους νέους». Επιπλέον, η χρηματοδότηση σε νεοφυείς επιχειρήσεις ψυχικής υγείας για νέους το πρώτο εξάμηνο του 2021 ήταν 7,5 φορές μεγαλύτερη από τη χρηματοδότηση που διατέθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι έρχονται πόροι, με τη μορφή κατάλληλων πρωτοκόλλων που αναπτύσσονται. Έχοντας υπόψη αυτό, ο Σαχάι σημειώνει: «Οι επενδύσεις στην ψυχική υγεία αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς – ωστόσο πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα και να γίνουν αλλαγές πολιτικής για να υπάρξει μεγαλύτερος και πιο περιεκτικός θετικός αντίκτυπος στους νέους. Η κοινωνία εξακολουθεί να χάνει το σημάδι».

Συνολικά, παρά τις πιέσεις στο σύστημα και τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ενθάρρυνσης για την αντιμετώπιση του βασικού ζητήματος της ψυχικής ευημερίας των νεότερων ατόμων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ