Ακράτεια ούρων από προσπάθεια: Μήπως ο τύπος ακράτειας ούρων που έχετε είναι η πιεστική ακράτεια;

Εάν ουρείτε λίγο όταν γελάτε, χορεύετε, ασκείστε ή φτερνίζεστε, μπορεί να έχετε ακράτεια ούρων από προσπάθεια ή αλλιώς πιεστική ακράτεια. Αν και αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό, μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ακόμη και κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά, σύμφωνα με το Urology Care Foundation, το επίσημο ίδρυμα της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος ή να σταματήσετε το κάπνισμα, κάτι που θα μειώσει τον βήχα σας. Μπορείτε να κάνετε ασκήσεις, γνωστές ως ασκήσεις Kegel, οι οποίες ενισχύουν το πυελικό έδαφος και βοηθούν στην υποστήριξη της ουροδόχου κύστης σας, λέει το Ίδρυμα.

Τα απορροφητικά προϊόντα μπορεί να βοηθήσουν στον περιορισμό των διαρροών, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, ανάλογα με το τι θα επιλέξετε. Τέλος, ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να τοποθετήσετε μια ιατρική συσκευή που μπορεί να ληφθεί με ιατρική συνταγή ή να αγοραστεί χωρίς ιατρική συνταγή.

Ακράτεια ούρων από προσπάθεια

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ακράτειας ούρων, σύμφωνα με το ίδρυμα. Το πρώτο είναι το SUI (Stress Urinary Incontinence), στο οποίο απελευθερώνετε μια μικρή έως μέτρια ποσότητα ούρων όταν βήχετε, φτερνίζεστε ή γελάτε. Στην επείγουσα ακράτεια ούρων ή στην υπερδραστήρια κύστη, μπορεί να έχετε μια ξαφνική, ανεξέλεγκτη ανάγκη να ουρήσετε. Οι διαρροές με αυτό μπορεί να είναι μέτριες έως μεγάλες. Κοινοί παράγοντες κινδύνου για την ακράτεια ούρων από προσπάθεια (SUI) είναι το φύλο, με τις γυναίκες να έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν την πάθηση. εγκυμοσύνη και τοκετός· κάπνισμα και χρόνιος βήχας. να είναι κάποιος υπέρβαρος; χειρουργική επέμβαση πυέλου ή προστάτη και τραυματισμοί νεύρων στη σπονδυλική στήλη ή νευρολογική νόσο.

Αν και δεν υπάρχουν φάρμακα που να θεραπεύουν το SUI, εκτός από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορεί να συνιστάται χειρουργική επέμβαση για ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με το ίδρυμα. Μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν ουρολόγο που έχει εμπειρία στη χειρουργική επέμβαση SUI. Οι Γυναίκες Πυελοθεραπευτές και Επανορθωτικοί Χειρουργοί είναι πιστοποιημένοι σε SUI και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις πυέλου. Μια ποικιλία διαφορετικών χειρουργικών επιλογών περιλαμβάνει ενέσεις στην ουρήθρα ή διογκωτικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να «διογκώσουν» την ουρήθρα σε ορισμένες γυναίκες, αναφέρει το ίδρυμα. Αυτό επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο σφιγκτήρας της ουροδόχου κύστης κλείνει την κύστη. Η επέμβαση μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί με την πάροδο του χρόνου.

Χειρουργική λύση

Μια άλλη επιλογή είναι η χειρουργική επέμβαση, η οποία στις γυναίκες περιλαμβάνει την εισαγωγή πλέγματος κάτω από την ουρήθρα για να υποστηρίξει το κλείσιμό της κατά το φτέρνισμα και άλλες ενέργειες. Στους άνδρες, περιλαμβάνει την τοποθέτηση ταινίας πλέγματος κάτω από την ουρήθρα μέσω μιας τομής μεταξύ του οσχέου και του ορθού. Δεν είναι καλή επιλογή για άνδρες με σοβαρή ακράτεια ή για όσους έχουν υποβληθεί σε ακτινοβολία στον προστάτη ή την ουρήθρα, λέει το ίδρυμα. Η ανάρτηση του λαιμού της ουροδόχου κύστης περιλαμβάνει ράμματα που τοποθετούνται στον ιστό κατά μήκος του λαιμού της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας για τη στήριξη των μυών της ουρήθρας και του σφιγκτήρα. Ο τεχνητός σφιγκτήρας είναι μια θεραπεία για τους άνδρες, αν και μπορεί επίσης να βοηθήσει ορισμένες γυναίκες. Περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας συσκευής με τρία μέρη που κλείνουν την ουρήθρα για να σταματήσουν οι διαρροές, σύμφωνα με το θεμέλιο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here