Κέικ χωρίς ζάχαρη: Μπανάνα, φυστικοβούτυρο και μέλι σε έναν αχτύπητο συνδυασμό

Σας έχει λείψει ένα κέικ, αλλά δεν θέλετε να φορτωθείτε έξτρα θερμίδες; Μήπως έχετε βάλει στόχο να μειώσετε στο ελάχιστο την κατανάλωση ζάχαρης; Τότε ένα κέικ χωρίς ζάχαρη είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Δείτε πώς μπορείτε να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για γλυκό με υγιεινό τρόπο. Ή αλλιώς πως θα φτιάξετε ένα υγιεινό σνακ για εσάς και τα παιδιά σας, χωρίς ζάχαρη και χωρίς όλα τα πρόσθετα χημικά του εμπορίου. Αν έχετε λιγούρα για γλυκό και θέλετε να απολαύσετε κάτι, χωρίς να θυσιάσετε την υγιεινή σας διατροφή, σας έχουμε το τέλειο γλυκό που φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και χωρίς την χρήση μίξερ. Και με τη γεύση μπανάνας σε συνδυασμό με το φυστικοβούτυρο και το μέλι, όλοι θα το λατρέψουν.

Υλικά:

  • 4-5 μπανάνες γινομένες αρκετά
  • 3 κουταλιές φυστικοβούτυρο (εναλλακτικά μπορείτε να βάλτε ταχίνι με μέλι, σκέτο, ή με
    κακάο, αλλά θα πρέπει να προσθέσετε στο μείγμα και μισό κουτάλι της σούπας βούτυρο ή και
    λίγο λιγότερο)
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 8-10 κουταλιές αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ μέλι

Εκτέλεση:

  1. Αφού ξεφλουδίουμε τις μπανάνες καλά, τις βάζουμε σε μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι
  2. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε
  3. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε και πάλι καλά
  4. Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λίγο το αλέυρι, έτσι ώστε να γίνει ένα μείγμα, όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφο
  5. Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ
  6. Αφήνουμε το μείγμα μας να “κάτσει” για 10 λεπτά
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις
  8. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι (για να μην κολλήσει το κέικ μας)
  9. Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψάκι και με μία σπάτουλα, το απλώνουμε απαλά, ώστε να πάει ισόποσα σε όλο το σκεύος
  10. Ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο). Είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι μας βγαίνει από το μείγμα καθαρό
  11. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και τέλος κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, τα οποία τα σερβίρουμε είτε σκέτα, είτε με τριμμένη καρύδα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς από πάνω!
  12. Εναλλακτικά, μπορείτε να το ψήσετε και να το σερβίρετε σαν μάφινς μπανάνας. Απλώς θα χρειαστείτε ταψάκι για μαφινς!

Γενικά, είναι μία συνταγή με την οποία μπορείτε να παίξετε ελεύθερα, προσθέτωντας μέσα στο μείγμα σας ό,τι σας αρέσει περισσότερο, όπως σταγόνες ή και κομματάκια σοκολάτας, ή διάφορους ξηρούς καρπούς! Καλή όρεξη και…χωρίς τύψεις!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here