Ερώτηση κρίσεως: Μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας;


Η φιλία είναι θεμελιώδης αξία για να υπάρξει ισορροπία στη ζωή ενός ανθρώπου

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έστω και έναν καλό φίλο που εμπιστεύεσαι απόλυτα και είναι κοντά σου στις χαρές και τις λύπες.

Οι φίλοι, άλλωστε, είναι η οικογένεια που επιλέγουμε, και πολλές φορές μας στέκονται περισσότερο από τα οικογενειακά μας πρόσωπα.

Τι συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που δυο άτομα του αντιθέτου φύλου αναπτύσσουν μια φιλία; 

Πολλοί θεωρούν ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν τα δυο φύλα φιλικά διότι πάντα ο ένας από τους δυο νιώθει κάτι παραπάνω. Συγκεκριμένα, λέγεται ο άνδρας είναι συνήθως αυτός που έχει δεύτερες σκέψεις και δυσκολεύεται να κρατήσει την σχέση του με μια γυναίκα σε φιλικό επίπεδο.

Σίγουρα είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια φιλία χωρίς έστω και για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου να μπει στη μέση ο πειρασμός του «τι θα γινόταν αν…». Όμως, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να συμβεί. 

Φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας: Μπορεί να υπάρξει;

Είναι στην φύση του ανθρώπου να έλκεται από το αντίθετο φύλο. Για αυτό είναι δύσκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο.

Όταν ένας άνθρωπος έχει ολοκληρωμένη προσωπικότητα και γνωρίζει τι ζητάει στη ζωή του, δεν περιπλέκει την φιλία με τον έρωτα. Ξεκαθαρίζει τις σχέσεις του εξαρχής χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. 

Είναι λογικό και απολύτως φυσιολογικό να έχεις φανταστεί σε σχέση εσένα και τον κολλητό σου, για ποιο λόγο, όμως, να χαλάσεις μια όμορφη φιλία για μια σκέψη της στιγμής;

Μια δυνατή φιλία θα σου προσφέρει πιο πολλά από μια παρόρμηση που δεν ξέρεις  πως θα καταλήξει.

Αν γνωρίζεστε  από παιδική ηλικία, αν έχετε συνειδητοποιήσει ότι οι χαρακτήρες σας ποτέ δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν ερωτικά, αν έχετε περάσει καταστάσεις που σας έχουν δέσει και από κοινού έχετε αποφασίσει να μην διαλύσετε αυτήν την φιλία, και για πολλούς ακόμα λόγους, τότε ναι, μπορεί να συμβεί.

Μην περιπλέκεις τις καταστάσεις στο μυαλό σου. Επίλεξε ποια άτομα θέλεις δίπλα σου και να είσαι ξεκάθαρη για το τι ζητάς από τον καθένα.

Έτσι, θα καταφέρεις να κάνεις σχέσεις ζωής που βασίζονται στην αλήθεια και θα δικαιώνεσαι καθημερινά για τις αποφάσεις που πήρες. 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ