Έλαιο σταφυλιού ομορφιά: Χρησιμοποιήστε έλαιο από τους σπόρους του σταφυλιού για υγιές δέρμα και ευεξία


Πολλά από τα οφέλη ομορφιάς του ελαίου σταφυλιού μπορεί να οφείλονται στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Οι ελεύθερες ρίζες και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως ο ήλιος, ο άνεμος και η ρύπανση μπορούν να κάνουν πολλά στο δέρμα σας. Μπορεί να αυξήσουν τα σημάδια γήρανσης και να προκαλέσουν ξηροδερμία και αποχρωματισμό. Η βιταμίνη Ε βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, επομένως μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του δέρματός σας όταν καταναλώνεται στη διατροφή σας. Τα ίδια οφέλη μπορεί να ισχύουν όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα σας με τη μορφή ελαίου σταφυλιού. Tα ωμέγα-6 και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία και την εμφάνιση του δέρματος. Και τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του δερματικού φραγμού.

Το κύριο ωμέγα-6 PUFA στο σταφυλέλαιο είναι το λινολενικό οξύ. Αυτό το λιπαρό οξύ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο μεσαίο και εξωτερικό στρώμα του δέρματος. Άλλοι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιείται το έλαιο σταφυλιού είναι:

  • ενυδατώνει το δέρμα
  • θεραπεύει την ακμή
  • κάνει το δέρμα πιο φωτεινό
  • συσφίγγει τους πόρους
  • μειώνουν την εμφάνιση των ουλών
  • αφαιρεί το μακιγιάζ

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο σταφυλιού

Το έλαιο σταφυλιού διεισδύει στο δέρμα σας γρήγορα και δεν αφήνει το δέρμα σας λιπαρό. Για να χρησιμοποιήσετε το έλαιο σταφυλιού στο πρόσωπό σας, κάντε μασάζ με αρκετές σταγόνες σε καθαρό δέρμα πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία το πρωί, αν θέλετε. Δεδομένου ότι το έλαιο σταφυλιού δεν φράζει τους πόρους, είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του λιπαρού δέρματος που χρειάζεται ενυδάτωση. Επιπλέον, το έλαιο σταφυλιού μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας. Εάν έχετε πιτυρίδα, η οποία προκαλείται συχνά από ξηρό τριχωτό της κεφαλής, η εφαρμογή μαλακτικού ελαίου σταφυλιού στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το νεκρό δέρμα και να αποκαταστήσετε την υγρασία. Μερικά φυσικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας, είναι καλά για τα μαλλιά σας, αλλά τα αφήνουν να αισθάνονται λιπαρά και βαραίνουν. Το έλαιο σταφυλιού είναι ελαφρύ και δεν έχει αυτό το αποτέλεσμα. Όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά σας, το έλαιο σταφυλιού προσθέτει υγρασία, δύναμη και λάμψη.

Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ με μερικές κουταλιές της σούπας έλαιο σταφυλιού (χρησιμοποιώντας περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας) στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας πριν το λούσιμο. Το έλαιο σταφυλιού χρησιμοποιείται ως φυσική θεραπεία για την τριχόπτωση. Το λινολενικό οξύ θεωρείται ότι διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών. Το λάδι περιέχει φλαβονοειδή που ονομάζονται ολιγομερή προκυανιδίνης. Αυτά είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Μελέτες in vitro και in vivo, σύμφωνα με τις αξιόπιστες πηγές, δείχνουν ότι τα ολιγομερή της προκυανιδίνης μπορεί να προκαλέσουν ανάπτυξη μαλλιών, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το έλαιο σταφυλιού στην αρωματοθεραπεία. Το χρόνιο στρες προκαλεί εσωτερική και εξωτερική καταστροφή στο σώμα σας. Μπορεί να οδηγήσει σε:

  • πρόωρη γήρανση
  • εξανθήματα
  • ξηρό δέρμα
  • ακμή
  • απώλεια μαλλιών

Αν και το έλαιο σταφυλιού από μόνο του δεν μπορεί να ανακουφίσει το άγχος, χρησιμοποιείται ως υπέροχο λάδι για αρωματοθεραπεία και μασάζ. Η αρωματοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος και στη μείωση του στρες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ