21 Νοεμβρίου εορτολόγιο: Τα Εισόδια της Θεοτόκου σήμερα, μια μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας

Μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία είναι και η σημερινή, καθώς εορτάζονται τα Εισόδια της Θεοτόκου. Στις 21 Νοεμβρίου λοιπόν γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μάριος, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Βιργινία, Λεμονιά, Πανωραία, Σουλτάνης, Σουλτάνα, Σούζυ, Σούζη και Τάνια.

21 Νοεμβρίου: Τα Εισόδια της Θεοτόκου

Η Παναγία, κόρη της Άννας και του Ιωακείμ, ήταν προορισμένη για να γεννήσει τον Ιησού και αυτό είχε φανερωθεί από νωρίς στην μητέρα της. Και εκείνη δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει, αλλά ευλογήθηκε από τον Θεό και μάλιστα με προορισμό να δώσει ζωή στον Μεσσία. Όταν η Παναγία έφτασε στην ηλικία των 3 ετών, οι γονείς της την πήγαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία. Αυτό άλλωστε είχε συμφωνηθεί εξ αρχής, μιας και η κόρη ήταν αφιερωμένη σε Εκείνον και τη θέλησή Του. Αφού εισήλθε στο Ναό (εξ ου και τα Εισόδια της Θεοτόκου), έμεινε εκεί 12 ολόκληρα χρόνια. Όταν έφτασε σε ηλικία για να τεκνοποιήσει, εξήλθε του Ναού και ήρθε η στιγμή για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Παράλληλα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται από χτες στην Αθήνα. Μάλιστα, λειτούργησε μαζί με τον Ιερώνυμο σήμερα στην εορταστική λειτουργία για τα Εισόδια της Θεοτόκου. Σε μια λαμπρή τελετή στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, ο Πατριάρχης προεξήρχε τηε Θείας Λειτουργίας. Ο Βαρθολομαίος ανέφερε σε δηλώσεις του: “Οφείλουμε, ιδιαιτέρως φέτος που στην Πατρίδα μας εορτάζουμε τα 200 έτη από την Εθνική Παλιγγενεσία μας, να υπογραμμίσουμε τη συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη διατήρηση της πίστης κα της ταυτότητας των υπόδουλων Ρωμιών. Και οι Πανέλληνες είμεθα ευγνώμονες προς το Πατριαρχείο μας γι’ αυτό”.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ