Παραγωγικότητα: Μην ξοδεύετε χρόνο όταν μπορείτε να απολαύσετε κάθε στιγμή δημιουργικά και ευχάριστα


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να γίνετε καλύτεροι στη δουλειά σας; Σίγουρα ναι. Είναι φυσιολογικό να επιθυμείτε τη βέλτιστη απόδοση και παραγωγικότητα στην εργασία σας. Διαφορετικά, θα μοιάζει σα να πασχίζετε και να μην δέχεστε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ψάξαμε λοιπόν και σας παραθέτουμε παρακάτω μερικούς τρόπους για να γίνετε καλύτεροι και ίσως πιο γρήγοροι στην εργασία σας, όποια κι να είναι αυτή.

Tips παραγωγικότητας

  • Θέσε προτεραιότητες: Όλοι έχουμε στις δουλειές μας διάφορα πράγματα να διεκπεραιώσουμε. Αν λοιπόν οργανώσουμε καλύτερα τις προτεραιότητες και τον χρόνο μας, τότε σίγουρα η μέρα μας θα κυλήσει ομαλότερα. Παραδείγματος χάριν, στην αρχή της εργασιακής μας μέρας, έχουμε πάντα περισσότερη ενέργεια. Οπότε το σωστό είναι, εκείνη την ώρα να ξεκινάμε τα πιο δύσκολα ή τα πιο βαρετά κομμάτια της δουλειάς μας, ώστε να καταφέρουμε να τελειώσουμε με λιγότερα αγκομαχητά.
  • Φρόντισε για την αυτοσυγκέντρωσή σου: Αν την ώρα της δουλειάς απαντάς σε όλα σου τα μηνύματα, χαζεύεις ειδήσεις και τσεκάρεις τα σοσιαλ μίντια τα δικά σου ή των φίλων σου, σίγουρα η αποδοτικότητά σου θα πέσει. Αυτό είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις την ώρα του διαλείμματός σου. Προσπάθησε την ώρα που δουλεύεις, να μην αποσπάς την προσοχή σου από το τασκ που έχεις μπροστά σου, χαμήλωσε ή κλείσε το κινητό σου και αν είσαι γονιός ενεργοποίησε την λειτουργία “μην ενοχλείτε” προσθέτοντας εξαιρέσεις για τους ανθρώπους που προσέχουν τα παιδιά σου.
  • Απόλαυσε το διάλειμμά σου: Η ώρα του διαλείμματός σου είναι ιερή. Μην την προσπερνάς, όση δουλειά και εάν έχεις. Είναι μια καλή ευκαιρία, να καθίσεις να φας με ηρεμία ή να πιεις λίγο καφέ συζητώντας με συνάδελφους, συνεργάτες και φίλους. Μην πέσεις στην παγίδα να συζητήσεις τα της δουλειάς, γιατί έτσι ο εγκέφαλος σου δεν θα χαλαρώσει επαρκώς! Προσπάθησε να αποσυνδεθείς, για τα λίγα εκείνα λεπτά ,από τα όποια προβλήματα ή δυσκολίες αντιμετωπίζεις τη συγκεκριμένη μέρα και αφέσου στην χαλάρωση. Μπορείς ακόμα να ακούσεις λίγη μουσική, να κάνεις γιόγκα, αν η εταιρεία σου έχει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ή απλώς να χαζέψεις στο κινητό σου. Δικός σου ο χρόνος, δική σου η επιλογή! Μην ξεχάσεις όμως, να χρησιμοποιήσεις και την τουαλέτα αν αυτό είναι που χρειάζεσαι, γιατί είναι σημαντικό να μην διακόψεις μετά την εργασία σου στη μέση.. εκτός βέβαια αν παραστεί…ανάγκη!!!
  • Φρόντισε τις εργασιακές σου σχέσεις: Ένα ακόμη πολύ σημαντικό κομμάτι στις δουλειές όλων μας, είναι οι σχέσεις μας με τους συναδέλφους μας. Προσπάθησε οι σχέσεις σου να μην είναι ή να μην γίνουν περίπλοκες, ώστε να μην απασχολείς το μυαλό σου την ώρα της εργασίας σου με αυτές! Απλές και καθαρές σχέσεις στον εργασιακό μας χώρο, σημαίνει περισσότερη ηρεμία και πιο χαλαρό περιβάλλον για όλους μας.
  • Τέλος, μην ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για την καλή δουλειά που κάνεις: Όταν δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, αλλά ποτέ δεν τον επιβραβεύουμε, η ψυχολογία μας κάποια στιγμή θα καταρρεύσει. Γιατί τελικά, ο πιο σημαντικός κριτής του εαυτού μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Ακολούθησε λοιπόν αυτές τις συμβουλές και θα δεις κι εσύ, ότι μπορείς να γίνεις ακόμα καλύτερος και η εργασία σου να μην είναι ένα μόνιμο κυνηγητό άγχους!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ