Λάρισα: 35 μαθητές κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά λόγω «αρνητών» γονέων – Σχέδιο για αυστηροποίηση των ποινών


Τριάντα πέντε μαθητές κινδυνεύουν, στη Λάρισα, να χάσουν την σχολική χρονιά. Οι γονείς τους αρνούνται να τα στείλουν σχολείο, μη αποδεχόμενοι το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στις εκπαιδευτικές δομές.

Πρόκειται για περίπου δέκα μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων ενώ οι υπόλοιποι 25 φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι διευθυντές των σχολείων έχουν επικοινωνήσει με τους γονείς, ενημερώνοντάς τους ότι τα παιδιά κινδυνεύουν να υπερβούν το επιτρεπόμενο όριο απουσιών. Και σημειώνουν πως αν οι μαθητές δεν επιστρέψουν στο σχολείο μετά τα Χριστούγεννα, θα χάσουν οριστικά την σχολική χρονιά.

Την ίδια στιγμή, νομοθετική πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση των ποινών αναφορικά με γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας.

Aπό κοινού με το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζεται η αυστηροποίηση της νομοθεσίας. Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν πως η άρνηση των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μετατρέπεται σε πλημμέλημα που θα τιμωρείται με φυλάκιση έως 3 ετών. Οι αρνητές γονείς θα αντιμετωπίζουν και χρηματικό πρόστιμο.

Ο διευθυντής του σχολείου θα συντάσσει φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Και στη συνέχεια την υπόθεση θα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη.

Ο ποινικός κώδικας αναμένεται να τροποποιηθεί μέσα στην εβδομάδα. Όπως σημειώνουν ποινικολόγοι, «παραμένει η δυνατότητα στον εισαγγελέα να λάβει μέτρα σε βάρος των γονέων που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. Μέχρι και την αφαίρεση της επιμέλειας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ