ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα για 14.000 ανέργους


Δύο νέα προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας τρέχει ο ΟΑΕΔ συνολικά για 14.000 ανέργους.

Το πρώτο απευθύνεται σε 4.000 ανέργους ηλικίας 30 ετών και άνω και αφορά επιδότηση μισθού έως 75% και μισθό 933 ευρώ για 12 μήνες.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ).

Το δεύτερο απευθύνεται σε 10.000 νέους ανέργους που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής (6.500 άνεργοι) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι), ηλικίας 18-29 ετών, και αποσκοπεί στην προετοιμασία τους σε εργασιακό περιβάλλον του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα.

Το πρόγραμμα θα επιδοτήσει ο ΟΑΕΔ κατά 100%, δηλαδή και τον μισθό και τις εισφορές των δικαιούχων. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν κάθε μήνα μετά και την αύξηση που δόθηκε το ποσό των 663 ευρώ (μεικτά).

Ωφελούμενοι της πράξης είναι νέοι εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ