ΗΠΑ ασφάλεια παιδιά: Οδηγίες προς τους γονείς για λιγότερα ατυχήματα τις γιορτές

Η ασφάλεια πάντοτε θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα μέσα στο σπίτι, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά. Ωστόσο, πολύ συχνά προκαλούνται ατυχήματα λόγω ελλιπών μέτρων προστασίας στο εσωτερικό του σπιτιού, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους. Τα περισσότερα από αυτά τα ατυχήματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Γι’ αυτό και η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC) εξέδωσε νέα οδηγία προς τους γονείς, αλλά και τους νόμιμους κηδεμόνες των παιδιών, ωθώντας τους να προμηθευτούν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να θωρακίσουν τα σπίτια τους και μαζί τα παιδιά τους. Αυτό που προτείνει λοιπόν η επιτροπή είναι η προμήθεια ειδικών kit προστασίας από ανατροπή για την προστασία των παιδιών.

Τα στατιστικά είναι αμείλικτα:

  • Από το 2017 έως το 2019, κατά μέσο όρο 11.100 παιδιά στις ΗΠΑ νοσηλεύτηκαν κάθε χρόνο στα επείγοντα των νοσοκομείων για τραυματισμούς που προκλήθηκαν από ανατροπή και πέσιμο.
  • Και μεταξύ 2000 και 2019, 469 παιδιά ηλικίας 17 ετών και κάτω σκοτώθηκαν από ανατροπές επίπλων και τηλεόρασης.
  • Τα παιδιά κάτω των 6 ετών ευθύνονται για το 79% των ανατροπών που οδηγούν σε τραυματισμούς ή θάνατο, σύμφωνα με την CPSC.

 

“Ελέγξτε τον ιστότοπο της CPSC για να βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλά σας δεν υπόκεινται σε ανάκληση”, δήλωσε ο πρόεδρος της CPSC Alex Hoehn-Saric σε δελτίο τύπου της Επιτροπής. “Επιπλέον, για να μειώσουν τον κίνδυνο ανατροπής και να προστατέψουν τα παιδιά, οι γονείς και οι φροντιστές θα πρέπει να εγκαταστήσουν κιτ προστασίας από συμβουλές που μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο ή σε ένα κατάστημα υλικών για τηλεοράσεις ή έπιπλα που δεν είναι ακόμη ασφαλισμένα. Αν λάβετε αυτά τα βήματα τώρα θα επιτρέψετε στις οικογένειές σας να έχουν μια πιο ασφαλή περίοδο διακοπών”.

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, η ανάγκη για καλύτερη θωράκιση των σπιτιών γίνεται ακόμη πιο επιτακτική. Όσο περισσότερο χρόνο περνούν οι οικογένειες μαζί, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες πρόκλησης ενός ατυχήματος. Ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα καινούρια παιχνίδια και τα δώρα, η αλλαγή περιβάλλοντος και η γενικότερη χαλαρή αίσθηση των εορτών συνθέτουν μαζί ένα εκρηκτικό μίγμα. Για να προστατευτούν όλοι και να μειωθούν στο ελάχιστο ενδεχόμενοι τραυματισμοί, το CPSC περιγράφει και άλλες συμβουλές ασφάλειας επίπλων και τηλεόρασης για σπίτια όπου ζουν ή επισκέπτονται παιδιά:

  • Τοποθετήστε την τηλεόραση σε μια χαμηλή βάση και σπρώξτε την όσο πιο μακριά μπορείτε, ιδιαίτερα αν δεν είναι δυνατό να την τοποθετήσετε σε βάση τοίχου.
  • Μην εκθέτετε ή αποθηκεύετε αντικείμενα, όπως παιχνίδια και τηλεχειριστήρια, σε μέρη όπου τα παιδιά μπορεί να μπουν στον πειρασμό να σκαρφαλώσουν για να τα πάρουν.
  • Όταν αγοράζετε μια νέα τηλεόραση, σκεφτείτε να ανακυκλώσετε παλαιότερες που δεν χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή.
  • Κρατήστε τα καλώδια τηλεόρασης και/ή καλωδίων μακριά από παιδιά.

 

Η CPSC προτρέπει επίσης όλους τους κατασκευαστές επίπλων και τηλεοράσεων και τους εμπόρους λιανικής να συμπεριλάβουν πληροφορίες ασφαλείας για την ανατροπή στο μάρκετινγκ των προϊόντων τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here