Τι αλλάζει στο YouTube από τις 5 Ιανουαρίου: Η επίσημη ανακοίνωση


YouTube: Από τις 5 Ιανουαρίου 2022 θα υπάρξουν αλλαγές στη δημοφιλή πλατφόρμα αναπαραγωγής βίντεο και μουσικής.

Νέα χρονιά, νέα δεδομένα και για το YouTube καθώς έγινε γνωστό ότι οι χρήστες του θα βρεθούν μπροστά σε αλλαγές από τις 5 Ιανουαρίου 2022. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία, θα ενημερωθούν οι όροι χρήσης της υπηρεσίας ενώ ξεκαθαρίστηκε πως οτιδήποτε και αν αλλάξει, αυτό δεν θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το YouTube μέχρι σήμερα.

Στα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης αναφέρεται σε γενικές γραμμές το ποιες θα είναι οι αλλαγές και θα περιλαμβάνουν περισσότερη ενημέρωση για τον τρόπο ανάπτυξης της υπηρεσίας, αναδιατυπώνονται όροι που αφορούν στην Αναστολή Λειτουργίας και τον Τερματισμό Λογαριασμού, οι προειδοποιήσεις για παραβάσεις των Οδηγιών κοινότητας, νόμιμες εγγυήσεις στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό χώρο και παροχή δικαιωμάτων σε αυτόν.

Η ανακοίνωση του YouTube

Στις 5 Ιανουαρίου 2022 θα ενημερώσουμε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών (“Όροι”), προκειμένου να διευκρινίσουμε και να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πιο εύκολα τι να αναμένετε από τη χρήση της υπηρεσίας. Αυτές οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το YouTube. Μπορείτε να δείτε μια σύνοψη των αλλαγών και των ενημερωμένων Όρων εδώ.

Με μια ματιά, αυτή η ενημέρωση καλύπτει τα εξής:

Περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το τι να αναμένετε: Παρέχουμε περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης, βελτίωσης και ενημέρωσης της υπηρεσίας μας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων λεπτομερειών σχετικά με τους λόγους για τους οποίους κάνουμε αλλαγές και ενημερώσεις και για τις προειδοποιήσεις που σας παρέχουμε.

Γενικές ενημερώσεις για βελτιωμένη αναγνωσιμότητα: Ενώ οι Όροι μας εξακολουθούν να αποτελούν νομικό έγγραφο, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διευκολύνουμε την κατανόησή τους. Συνεπώς, αναδιοργανώσαμε ορισμένες ενότητες (όπως είναι η Αναστολή και ο Τερματισμός λογαριασμού) και αναδιατυπώσαμε κάποιες άλλες (όπως είναι η Αλλαγή του παρόντος Συμφωνητικού).

Συμπερίληψη της διαδικασίας για τις προειδοποιήσεις παράβασης των Οδηγιών κοινότητας: Η από μέρους σας χρήση του YouTube ανέκαθεν υπόκειτο στις Οδηγίες κοινότητας και στη διαδικασία προειδοποιήσεων που εφαρμόζει, ωστόσο τώρα συμπεριλαμβάνουμε ρητά στους Όρους πληροφορίες για τις Προειδοποιήσεις παράβασης των Οδηγιών κοινότητας, προκειμένου να αυξήσουμε τη διαφάνειά τους. Δεν υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των προειδοποιήσεων παράβασης των Οδηγιών κοινότητας ή στο πότε ένα κανάλι ή περιεχόμενο μπορεί να λάβει προειδοποίηση.

Νόμιμη εγγύηση στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ): Συνοψίζουμε τις νόμιμες εγγυήσεις που λαμβάνετε στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τους καταναλωτές του ΕΟΧ, όταν χρησιμοποιείτε το YouTube.

Δικαιώματα υπαναχώρησης στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ): Παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με το νόμιμό σας δικαίωμα ως καταναλωτή με έδρα στον ΕΟΧ να υπαναχωρήσετε από τους Όρους εντός 14 ημερών μετά τη σύναψη συμφωνίας. Συμπεριλαμβάνουμε επίσης ένα αντίγραφο του Υποδείγματος οδηγιών της ΕΕ για την υπαναχώρηση, σε περίπτωση που επιθυμείτε να ασκήσετε το εν λόγω δικαίωμα.

Φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά τις ενημερώσεις στους Όρους. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το YouTube μετά από αυτήν την ημερομηνία, συμφωνείτε με τους ενημερωμένους Όρους. Λάβετε υπόψη ότι, αν επιτρέπετε στο παιδί σας να χρησιμοποιεί το YouTube Kids ή αν διαχειρίζεστε τη χρήση του YouTube από το παιδί σας μέσω του Family Link, θα ήταν χρήσιμο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να του μιλήσετε για αυτές τις αλλαγές.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στην παγκόσμια κοινότητα!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ