Περιποίηση δέρματος: Απλά tips για να διατηρείτε το δέρμα σας απαλό 365 ημέρες τον χρόνο

Πάντα μια πιάνει ένα άγχος για το πώς φαίνεται το δέρμα μας, όταν μπαίνει η άνοιξη και είναι και συνήθως η εποχή που αρχίζουμε να κάνουμε μια πιο εντατική περιποίηση. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν φτάνει. Χρειάζεται να προσέχουμε και να φροντίζουμε το σώμα μας όλο τον χρόνο, ώστε να είναι απαλό και σφριγηλό. Πώς όμως θα φροντίσουμε το δέρμα μας καλύτερα ώστε να είναι όμορφο και απαλό; Συγκεντρώσαμε για εσάς παρακάτω μερικά τιπς, που αν τα εφαρμόσετε, θα δείτε μεγάλη διαφορά στο δέρμα σας!

 • Ντους: Όλα ξεκινούν από τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε το μπάνιο μας. Δεν θα πρέπει το νερό
  στο μπάνιο μας να είναι ούτε κρύο, αλλά ούτε και καυτό, γιατί με αυτό τον τρόπο αφυδατώνεται το δέρμα.
 • Σαπούνι: Στη συνέχεια, είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιούμε πολύ ποσότητα σαπουνιού,
  καθώς και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που κάνουν την επιδερμίδα μας να ξηραίνεται.
 • Στέγνωμα: Το στέγνωμα μετά το μπάνιο, δεν πρέπει να γίνεται με δύναμη, αλλά απαλά. Δεν πρέπει
  δηλαδή να τρίβουμε πολύ δυνατά το δέρμα μας με την πετσέτα, αλλά να το κάνουμε απαλά και ταμποναριστά.
 • Κατάλληλη κρέμα σώματος: Ένα επίσης πολύ σημαντικό που πρέπει να προσέξετε, είναι η κρέμα σώματος που θα επιλέξετε. Μπορεί οι κρέμες που νιώθετε πιο light στο δέρμα σας και να απλώνονται πιο εύκολα. Αλλά δεν προσφέρουν την ενυδάτωση και την απαλότητα που θα κερδίσετε από μια κρέμα με πιο πλούσια υφή.
 • Ενυδάτωση όλο το χρόνο: Όπως είπαμε και νωρίτερα, είναι πολύ σημαντικό να είστε συνεπείς στη φροντίδα του δέρματός σας. Δεν αρκεί να το ενυδατώνετε μόνο το καλοκαίρι. Πρέπει η φροντίδα να είναι διαρκής και να γίνεται όλο το χρόνο για να είναι αποτελεσματική.

Φροντίστε λοιπόν το δέρμα σας, προσέξτε την διαδικασία που ακολουθείτε κατά τη διάρκεια του καθημερινού σας ντους και χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε μια καλή κρέμα σώματος, που θα σας κάνει να νιώθετε το δέρμα σας μεταξένιο και σφριγηλό. Το πώς αισθανόμαστε άλλωστε με το σώμα μας, αντανακλά και στην εμφάνιση αλλά και στην ψυχολογία μας. Και το περιποιημένο και απαλό δέρμα είναι μία πολύ καλή αρχή.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here