Σπάνια δημόσια έκρηξη του Μπάκιγχαμ για το BBC: Λυπηρό να υιοθετείτε αβάσιμους ισχυρισμούς


Σε μια σπάνια εκδήλωση δημόσιας αποδοκιμασίας για το ΒΒC προχώρησε σύσσωμο το παλάτι του Μπάκιγχαμ

Σε δημόσια αποδοκιμασία για το περιεχόμενο εκπομπής του BBC προχώρησε η βρετανική βασιλική οικογένεια προεξάρχοντος του παλατιού του Μπάκιγχαμ μετά τη μετάδοση του ντοκιμαντέρ για τη σχέση του Ουίλιαμ και του Χάρι στην οποία συμπεριελήφθη μια συνέντευξη της δικηγόρου της Μέγκαν Μαρκλ.

Αυτό που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Μπάκιγχαμ και την σπάνια κίνηση να προχωρήσει σε δημόσια δήλωση κατά του βρετανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ήταν το ότι τα στελέχη του Μπάκιγχαμ δεν είδαν το ντοκιμαντέρ πριν αυτό να προβληθεί.

Μετά το τέλος του ντοκιμαντέρ οι Βρετανοί τηλεθεατές είδαν την ανακοίνωση που «υπέγραψαν» το παλάτι του Μπάκιγχαμ (βασίλισσα Ελισάβετ, το παλάτι του Κέσινγκτον (πρίγκιπας Κάρολος) και ο οίκος Κλάρενς (πρίγκιπας Ουίλιαμ) και στην οποία αναφέρονταν τα εξής:

«Ένας ελεύθερος, υπεύθυνος και ανοιχτός Τύπος είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή δημοκρατία. Ωστόσο αρκετά συχνά υπερβολικοί και αβάσιμοι ισχυρισμοί από ανώνυμες πηγές παρουσιάζονται ως γεγονότα και αυτό είναι απογοητευτικό όταν οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του BBC, τους δίνει αξιοπιστία».

Το ντοκιμαντέρ του BBC

Σύμφωνα με την Daily Mail στο ντοκιμαντέρ διάρκειας μιας ώρας που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας παρουσιάστηκαν τα εξής στοιχεία:

  • Ισχυρισμοί από τον δημοσιογράφο Όμιντ Σκόμπι που συνέγραψε τη βιογραφία Finding Freedom του Χάρι και της Μέγκαν ότι οι αρνητικές ιστορίες για το ζευγάρι είχαν δοθεί από άλλα μέλη του προσωπικού του παλατιού
  • Ισχυρισμοί από τον δημοσιογράφο της MailOnline, Νταν Γούτον, ότι άνθρωποι «πίσω από τις κουρτίνες» είχαν εμφανιστεί σε εκπροσώπους του Τύπου επειδή ενοχλη΄θηκαν από τη συμπεριφορά του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ
  • Μια συνέντευξη της δικηγόρου της Μέγκαν Μαρκλ στην οποία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η πελάτης της έκανε bullying σε βάρος του προσωπικού του παλατιού.
  • Μια συγγνώμη από τον ιδιωτικό ερευνητή ο οποίος παραδέχθηκε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο την φίλη του Χάρι, Τσέλσι Ντέιβι, το 2004.
  • Ισχυρισμούς ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είχε επισκιαστεί από την απόφαση του εκπροσώπου τύπου του Χάρι να εκδώσει δήλωση στην οποία θα ασκούσε κριτική στον Τύπο για την κάλυψη της σχέσης του με την Μέγκαν Μαρκλ κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους στο Ομάν.

To Παλάτι του Μπάκιγχαμ τα «σπάει» με το ΒΒC;

Πηγές από το Μπάκιγχαμ λένε ότι οι γαλαζοαίματοι σκοπεύουν να διακόψουν κάθε μελλοντική συνεργασία με το κανάλι. Ανώτερη βασιλική πηγή μάλιστα επέκρινε το ντοκιμαντέρ ως «φήμες και κουτσομπολιά» που προκαλούν αναστάτωση στην 95χρονη μονάρχη.

Σε μια άκρως ασυνήθιστη κίνηση, τα τρία ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενώθηκαν για να παραπονεθούν στον κολοσσό– και απείλησαν με μποϊκοτάζ «τριών νοικοκυριών» εάν προχωρήσει το πρόγραμμα όπως έχει προγραμματιστεί.
Η ταινία με τίτλο «The Princes And The Press» παρουσιάζεται από τον Αμολ Ρατζάν – έναν αυτοαποκαλούμενο «ρεπουμπλικανό» που αποκαλεί τη μοναρχία «παράλογη».

Παρά μια σειρά συναντήσεων μεταξύ των εκπροσώπων του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του δικτύου, το BBC επέμεινε στην άρνησή του να δείξει το πρόγραμμα στη βασιλική οικογένεια πριν από την επίσημη «πρώτη». Πηγή του παλατιού είπε: «Υπάρχει αναστάτωση γι’ αυτό. Όλοι πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι δίκαιο. Κανείς στο παλάτι δεν το έχει δει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ