Θεοδωρικάκος: Το 20% των αστυνομικών δεν έχουν εμβολιαστεί


«Δεν υπάρχει αστυνομικός που να διεξάγει ελέγχους και να μην φορά μάσκα, να μην λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα» ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Στους αστυνομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», σημείωσε πως το ποσοστό των αστυνομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει είναι 20%.

«Τις τελευταίες 75 ημέρες, αναφέρομαι στο διάστημα που έχω αναλάβει αυτή την πολύ υπεύθυνη θέση, έχει εμβολιαστεί το 9 % των αστυνομικών. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια πειθούς, η προσπάθεια να συζητήσουμε με όλους τους αστυνομικούς για να αρθούν παρεξηγήσεις, αμφιβολίες, προβληματισμοί γύρω από τα εμβόλια και την ανάγκη του εμβολιασμού αποδίδει. Συνεχίζοντας αυτή την προσπάθεια αναμένουμε να αυξηθεί περισσότερο το ποσοστό το οποίο είναι ήδη σημαντικά επάνω από το μέσο όρος της κοινωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει αστυνομικός που να διεξάγει ελέγχους και να μην φορά μάσκα, να μην λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα που περιέχονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι αστυνομικοί κάνουν συχνά όπως προβλέπουν οι κανονισμοί rapid test, φορούν τη μάσκα, τα γάντια όταν διεξάγουν τέτοιους ελέγχους συνεπώς δεν πρέπει κανένας να έχει κάποιο φόβο. Επίσης κατά τεκμήριο και κατά συντριπτική πλειονότητα οι αστυνομικοί που διεξάγουν τους ελέγχους είναι εμβολιασμένοι οι ίδιοι επομένως θεωρώ ότι όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει γίνει για να προσφερθεί κάτι θετικό ως ιδέα και λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας στους αστυνομικούς, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «η περίπτωση των υγειονομικών είναι μοναδική και αποκλειστική διότι όταν πηγαίνεις στο νοσοκομείο και συναντάς το γιατρό ή το υγειονομικό προσωπικό τα πράγματα είναι δεδομένα, πηγαίνεις σε ένα χώρο όπου θα πρέπει όλοι να έχουν κάνει το μάξιμουμ προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού. Στην Αστυνομία υπάρχει πλειάδα υπηρεσιών και επομένως η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται με ένα δογματικό τρόπο. Είναι άλλο ο αστυνομικός της Τροχαίας που είναι έξω στο δρόμο και ρυθμίζει την κυκλοφορία και δεν έχει την παραμικρή επαφή με τους οδηγούς, είναι άλλο ο άνδρας που βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα, είναι άλλο ο άνδρας που υπηρετεί σε μια υπηρεσία πχ στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι άλλο ο άνδρας των ΜΑΤ, των ειδικών μονάδων της Αστυνομίας. Δεν μπορεί με ένα δογματικό τρόπο να γίνει μια συνολική τοποθέτηση γύρω από αυτό το θέμα και επίσης σκοπός είναι να λύσουμε τα προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε καινούργια προβλήματα. Προφανές είναι ότι οι άνθρωποι που υπηρετούν στην Αστυνομία δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες μέσα από τις οποίες μπορεί κάποιος να έρθει στην Ελληνική Αστυνομία. Επομένως αν κάποιος δεν δεχόταν να εμβολιαστεί προφανώς δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Όμως είμαστε σε πολύ θετικό δρόμο, η ΕΛ.ΑΣ κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της με επαγγελματισμό γίνονται όλες οι διαδικασίες και οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ