Ουισκόνσιν: Καταδικασμένος παιδόφιλος ο δράστης του μακελειού – Τον είχαν αφήσει λίγες μέρές πριν


Ιστορικό εγκλημάτων βαραίνει τον Αμερικανό ράπερ που συνελήφθη για την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στα προάστια του Μιλγουόκι των ΗΠΑ. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν όταν ο Ντάρελ Μπρουκς που οδηγούσε ένα SUV, έσπασε τα οδοφράγματα, εισέβαλε και έσπειρε τον τρόμο και το θάνατο.

O Aμερικανός ράπερ Ντάρελ Μπρουκς , γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο MathBoi Fly είναι «εγκληματίας καριέρας» έγραψαν τα αμερικανικά μέσα. Λίγο πριν απο το μακελειό είχε εμπλακεί σε έναν οικογενειακό καυγά και έφυγε από τη σκηνή λίγο πριν οδηγήσει το SUV του στην παρέλαση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκε, ωσόσο συνελήφθη από τους αστυνομικούς λίγο μετά, καθώς ένα κόκκινο όχημα παρόμοιο με το μοιραίο SUV εμφανίστηκε στους χάρτες της Google στη διεύθυνσή του.

O ράπερ Ντάρελ ΜπρουκςΑ.Ρ

Ο Μπρουκς είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 1.000 δολαρίων νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου και το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Μιλγουόκι. Οι Αρχές παραδέχτηκαν ότι η εγγύηση ήταν «ακατάλληλα χαμηλή» δεδομένου του ποινικού ιστορικού του.

Ο Μπρουκς κατέβαλε την εγγύηση στις 11 Νοεμβρίου σε σχέση με κατηγορίες που είχαν να κάνουν με ενδοοικογενειακή κακοποίηση. Οι κατηγορίες προέκυψαν από ένα περιστατικό της 2ας Νοεμβρίου στο οποίο ο Μπρουκς κατηγορείται ότι πάτησε μία γυναίκα με το αυτοκίνητό του, ενώ αυτή περνούσε από ένα πάρκινγκ βενζινάδικου, σύμφωνα με την καταγγελία. «Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ίχνη ελαστικών στο αριστερό πόδι του παντελονιού της», έγραφε η ποινική μήνυση.

Σύμφωνα με τη Νew York Post, ο Μπρουκς φέρεται να γρονθοκόπησε τη μητέρα του παιδιού του και στη συνέχεια «πέρασε απο πάνω της» με το αυτοκίνητό του, μετά απο καυγά που είχαν στο πάρκινγκ.

Κατηγορούμενος και για σεξουαλικά εγκλήματα

Όπως γράφει η Νew York Post, επικαλούμενη δικαστικά αρχεία είναι ένας καταδικασμένος σεξουαλικός δράστης που απέκτησε ένα παιδί με ένα 15χρονο κορίτσι.

Ο 39χρονος Μπρουκς καταδικάστηκε το 2006 για συναινετικό σεξ με μια έφηβη στη Νεβάδα, η οποία αργότερα γέννησε το παιδί του, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Washoe. Παραδέχθηκε την ενοχή του και τέθηκε σε αναστολή.

Στη συνέχεια, ο ύποπτος συνελήφθη το 2016 επειδή δεν είχε εγγραφεί ως δράστης σεξουαλικού εγκλήματος. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, αλλά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής σε βάρος του.

Ο Μπρους αναφέρεται ως μη συμμορφούμενος λόγω αδυναμίας εγγραφής ή ενημέρωσης των προσωπικών του στοιχείων, όπως η διεύθυνση και ο εργοδότης, σύμφωνα με τα αρχεία από το Μητρώο Σεξουαλικών Παραβατών της Νεβάδα.

Συνελήφθη το 2016, αλλά κατέβαλε εγγύηση και έκτοτε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής σε βάρος του. Οι αρχές επιβολής του νόμου πίστευαν ότι βρισκόταν στο Ουισκόνσιν, αλλά δεν μπορούσαν να το επιβεβαιώσουν, γράφει η εφημερίδα.

Εις βάρος του εκκρεμούσε από τον περασμένο Ιούλιο, μία άλλη υπόθεση στο Μιλγουόκι, στην οποία κατηγορείται για απερίσκεπτη απειλή και παράνομη οπλοκατοχή, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Φέρεται να πυροβόλησε με όπλο κατά τη διάρκεια καυγά με τον ανιψιό του.

Η εγγύηση του μειώθηκε από 10.000 δολάρια σε 7.500 δολάρια, αλλά παρέμεινε υπό κράτηση με τη δίκη του να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο. Όταν το αίτημά του για ταχεία δίκη δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί, η υπόθεση αναβλήθηκε και η εγγύηση του μειώθηκε στα 500 δολάρια, την οποία κατέβαλε στις 21 Φεβρουαρίου.

«Είμαστε βέβαιοι ότι ενήργησε μόνος του», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Γουόκεσα, σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι πρόκειται για τρομοκρατικό περιστατικό» είπε μετά το μακελειό με θύματα πέντε ανθρώπους.

Ο Ντάρελ Μπρουκς είναι ράπερ και χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο MathBoi Fly. Έχει κυκλοφορήσει πολλά μουσικά βίντεο. Σε ένα από τα μουσικά του βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ένα κόκκινο SUV, παρόμοιο με αυτό που όργωσε την παρέλαση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ