Λίμνη Μαραθώνα: Ο παράδεισος της Αττικής απέχει μόνο 35χλμ. από το κέντρο της Αθήνας (vid)

Όποια εποχή κι αν πάμε, το θέαμα είναι μαγευτικό και η εκδρομή στη Λίμνη Μαραθώνα μας φαίνεται ακόμα πιο εκπληκτική, όταν σκεφτόμαστε πόσο κοντά στην Αθήνα βρίσκεται. Είναι από εκείνα τα παραδείγματα στα οποία το θαύμα της φύσης συνεργάζεται με την ανθρώπινη εφευρετικότητα και μαζί δημιουργούν ένα έργο τέχνης.

Η τεχνητή λίμνη Mαραθώνα, απέχει μόλις 35 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Αττικής. Το φράγμα κατασκευάστηκε τα έτη 1926-1929 για να καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες της πρωτεύουσας και επί της ουσίας πρόκειται για το σημείο που διασταυρώνεται οι ποταμοί Χάραδρος με τον Βαρνάβα. Η κορυφή του ιστορικού πια φράγματος βρίσκεται σε υψόμετρο 227 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Γύρω από την περιοχή της λίμνης και του φράγματος βρίσκονται ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως ο Τύμβος και το Ιστορικό Μουσείο με τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα. Η ομάδα UpDrones στο παρακάτω βίντεο μας ταξιδεύει γι’ άλλη μια φορά σε ένα από τα πολλά όμορφα μέρη της χώρας μας.ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ