Μαθητές γυμνασίου στην Κύπρο κατασκεύασαν ρομπότ που διπλώνει ρούχα! (vid)


Έκπληκτοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι της έκθεσης ρομποτικής από τις κατασκευές μαθητών γυμνασίου στην Κύπρο! Κατασκεύασαν- μεταξύ των άλλων- ένα ρομπότ που διπλώνει τα ρούχα…

Οι μαθητές από το ιδιωτικό φροντιστήριο Πληροφορικής «ComWiz», κατασκεύασαν τα δικά τους ρομπότ, τα οποία παρουσίασαν σε έκθεση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο χωρίο Ξυλοφάγου της Λάρνακας.

Οι παρευρισκόμενοι στην έκθεση ρομποτικής είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις ρομποτικές δημιουργίες των μαθητών και να διαπιστώσουν από μόνοι τους, ότι όσο προχωρά η τεχνολογία, τόσο πιο εύκολη γίνεται η καθημερινότητά μας. Οι ρομποτοεπιδείξεις έγιναν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής.

Μία από τις δημιουργίες των μαθητών ήταν και το ρομπότ που διπλώνει ρούχα. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, τοποθετείς τη φανέλα στο ρομπότ και αυτό τη διπλώνει από μόνο του.

Οι επισκέπτες πέρα από το ότι είχαν την ευκαιρία να δουν και να επεξεργαστούν τις ρομποτοκατασκευές των μαθητών, είχαν και την δυνατότητα να «προγραμματίσουν» κάποια από τα ρομπότ, με τη βοήθεια πάντα των μαθητών και των εκπαιδευτών.



Επιμέλεια: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ