Αναδρομικά: Νέο «κύμα» πληρωμών τέλος Νοεμβρίου – Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις


Αναδρομικά: Στα τέλη Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των ποσών στις λεγόμενες «δύσκολες» περιπτώσεις νέων συνταξιούχων με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης. 

Τα αναδρομικά αφορούν παλαιούς και νέους συνταξιούχους, με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και μικρή ή μηδενική προσωπική διαφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη πληρωμή, που αφορά «δύσκολες» περιπτώσεις απασχολούμενων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να εξοφληθούν 8.419 εργαζόμενοι συνταξιούχοι, που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάιο του 2016 (νέοι ασφαλισμένοι) με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.

Τα αναδρομικά για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους συνταξιούχους αφορούν την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογα με την χρονική περίοδο της εργασίας, εντός της οποίας «ψαλιδίζεται» η κύρια σύνταξη (λόγω πέναλτι 30%), μειώνονται και τα δικαιούμενα αναδρομικά. Ωστόσο, μεσοσταθμικά οι αυξήσεις μπορεί να κυμαίνονται στο 5% με 5,5% ενώ το ύψος των αναδρομικών κατά μέσο όρο θα φτάνει στα 850 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί ο επανυπολογισμός 215.000 συντάξεων τις οποίες εισπράττουν «παλαιοί» συνταξιούχοι (πριν από τον Μάιο του 2016) ειδικών δύσκολων περιπτώσεων με λάθη ή ελλιπή στοιχεία που χρίζουν περαιτέρω επεξεργασίας.

Ακόμη, εκκρεμούν πληρωμές τουλάχιστον 50.000 δικαιούχων. Συνολικά, υπάρχουν ακόμη 215.000 συντάξεις «παλαιών» συνταξιούχων, οι οποίοι είχαν συνταξιοδοτηθεί ή δικαιούνταν σύνταξη πριν από τον Μάιο του 2016, που δεν έχουν υπολογιστεί με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης.

Όμως από αυτές, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ εκτιμούν ότι μόλις το 20% θα δικαιούται την επιστροφή ποσών έως και 25 μηνών. Στον φορέα πάντως πιστεύουν ότι και σε αυτές τις περιπτώσεις οι καταβολές θα γίνουν εντός του Δεκεμβρίου, με νέες εμβόλιμες πληρωμές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ