Πρωτεΐνική διατροφή: Είναι ωφέλιμη για την υγεία μας ή αποτελεί μια ακόμη μόδα;


Είναι η πρωτεινική διατροφή ωφέλιμη για την υγεία μας, ή είναι απλώς μια νέα μόδα που δεν μας προσφέρει τίποτα; Καταρχήν, να ξεκινήσουμε με τα βασικά. Οι πρωτεΐνες, είναι απαραίτητες στον οργανισμό μας, καθώς είναι το βασικό δομικό συστατικό των μυών μας. Ανάμεσα σε άλλα, η πρωτεΐνη χρησιμοποιείται για την δημιουργία απαραίτητων ενζύμων για τον οργανισμό μας, για την ινσουλίνη, για τα αντισώματα του ανοσοποιητικού μας και πολλά πολλά ακόμα. Οπότε, είναι σίγουρα απαραίτητη.
Μας βοηθάει όμως μία καθαρά πρωτεινική διατροφή;

Ας δούμε τα οφέλη της πρωτεΐνικής διατροφής

  • Ρύθμιση πείνας και κορεσμού: Η πρωτεΐνη μειώνει την γκρελίνη. Η γκρελίνη είναι η ορμόνη της πείνας και μας βοηθάει να αισθανόμαστε πληρότητα.
  • Θετικά αποτελέσματα στον μεταβολισμό: Μελέτη που έγινε για την πρωτεϊνική και την υδατανθρακική διατροφή, έδειξε, ότι και με τις δύο διατροφές υπήρχε απώλεια βάρους, αλλά με την πρωτεϊνική διατροφή υπήρχαν καλύτερα θρεπτικά και μεταβολικά οφέλη.
  • Οστική υγεία: Αν και υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις επι του θέματος, οι πιο μακροχρόνιες μελέτες, δείχνουν ότι ακόμα και οι ζωικές πρωτεΐνες, ωφελούν την υγεία των οστών. Αυτό μπορεί να φανεί σωτήριο και για τις γυναίκες, που τείνουν προς την οστεοπόρωση.
  • Μυϊκή μάζα: Όπως αναφέραμε παραπάνω, η πρωτεΐνη είναι το βασικό δομικό συστατικό των μυών. Οπότε η μεγαλύτερη κατανάλωση της, οδηγεί σε αύξηση της μυϊκής μάζας.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε στοχευμένη διατροφή, θα πρέπει να γίνεται μόνο για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς είναι γνωστό από πολλές έρευνες, ότι ο οργανισμός μας, για να
λειτουργεί σωστά και απροβλημάτιστα, θα πρέπει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά, είτε αυτά βρίσκονται σε πρωτεΐνες, είτε σε υδατάνθρακές, είτε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα τροφών. Χρησιμοποιούμε πάντα τέτοιου είδους διατροφές, για να πετύχουμε τον στόχο μας και ύστερα προσθέτουμε σταδιακά στη διατροφή μας, όλα εκείνα που είχαμε αποκλείσει, αλλά με μεγαλύτερη προσοχή.

Αν λοιπόν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε κάποια πρωτεινική διατροφή, είναι καλό να γνωρίζετε τα οφέλη της, αλλά είναι εξίσου καλό, να ξέρετε και πότε θα σταματήσετε!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ