Σεξ οφέλη υγεία: Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι στα πλαίσια μιας υγιεινής ζωής

Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλές μελέτες σχετικά με τον οργασμό και όλες συμφωνούν, ότι το σεξ δεν προσφέρει μόνο ευχαρίστηση. Αντιθέτως, παράλληλα έχει και πολλά οφέλη για την υγεία. Σίγουρα, είναι ένας διασκεδαστικός και εναλλακτικός τρόπος, για να βελτιώσουμε, για παράδειγμα, το ανοσοποιητικό μας και επιπλέον, είναι σίγουρα ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσουμε ένα καλό boost στην ψυχολογία μας. Δεν έχει σημασία αν μιλάμε για ανδρικό ή γυναικείο οργασμό. Και στις δύο περιπτώσεις, τα οφέλη είναι ξεκάθαρα και μιλούν από μόνα τους. Ποια ακριβώς είναι όμως αυτά τα οφέλη; Ας τα δούμε παρακάτω, αναλυτικά.

Ποια οφέλη προσφέρει στην υγεία το σεξ;

  • Παυσίπονο: Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια του οργασμού, ελευθερώνεται στο σώμα, η ορμόνη ωκυτοκίνη. Η ωκυτοκίνη έχει παυσίπονες ιδιότητες, ακόμα και στους χρόνιους πόνους. Μπορεί δηλαδή ακόμα κι εκείνος ο πόνος που έχεις από παλιό τραύμα, σιγά σιγά, να εξαλειφθεί.
  • Αρτηριακή πίεση: Οι νεότερες έρευνες δείχνουν ότι το σεξ, μπορεί να ρίξει την αρτηριακή πίεση και ιδιαίτερα τη συστολική αρτηριακή πίεση. Αυτό συμβαίνει μόνο με τη σεξουαλική πράξη και όχι με τον αυνανισμό.
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού: Η μεγαλύτερη συχνότητα σεξουαλικής επαφής, δείχνει να αυξάνει τα επίπεδα των αντισωμάτων στο αίμα μας και κατά συνέπεια, είναι πιο εύκολο το σώμα μας να εξουδετερώσει ιούς και βακτήρια, ώστε να μην αρρωσταίνουμε συχνά και γενικά, να είμαστε πιο υγιείς.
  • Μειώνει τις καρδιοπάθειες: Αν και πολλοί πιστεύουν το αντίθετο, το σεξ την πραγματικότητα, ωφελεί την καρδιά. Μελέτες δείχνουν, ότι όσοι κάνουν σεξ, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχουν κατά 50% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα.
  • Κατά του προστάτη: Είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια, ότι όσοι έχουν συχνή σεξουαλική επαφή έχουν κατά 30% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.
  • Antistress: Σίγουρα θα έχετε καταλάβει, ότι μετά από τη σεξουαλική πράξη, είστε πολύ πιο ήρεμοι. Το σεξ και όλα τα παρελκόμενα του, όπως οι αγκαλιές και τα φιλιά, είναι από τα καλύτερα φυσικά αγχολυτικά, ενώ ταυτόχρονα η καλή σεξουαλική ζωή, τονώνει την αυτοεκτίμηση και το αίσθημα της ευτυχίας, το οποίο φυσικά μειώνει ακόμα περισσότερο το άγχος.
  • Καλή γυμναστική: Μπορεί ο οργασμός να μη θεωρείται στην πραγματικότητα γυμναστική, ούτε φυσικά το σεξ. Αλλά παρόλα αυτά, είναι γνωστό ότι καίει θερμίδες και αφού καίει θερμίδες εμείς θα την πούμε διασκεδαστική γυμναστική.

Συνοψίζοντας, όλες οι μελέτες τείνουν στο ίδιο συμπέρασμα. Η καλή σεξουαλική ζωή, μόνο θετικά έχει να προσφέρει και στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αλλά και στις σχέσεις των ζευγαριών. Στο πλαίσιο της υγιεινής ζωής, λοιπόν, αξίζει να εντάξεις την τακτική σεξουαλική επαφή στην καθημερινότητά σου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here