Κορονοϊός: Όχι σε νέα μέτρα για μη εμβολιασμένους και lockdown λέει η κυβέρνηση


Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κυβέρνηση της εξέλιξης της πανδημίας, αξιολογώντας σε καθημερινή βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και την κατάσταση στα νοσοκομεία. 

Παράλληλα αναμένει να διαπιστώσει την επίδραση των νέων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από τη Δευτέρα και αν τελικά θα βοηθήσουν στο να αναχαιτίσουν τη μεγάλη διασπορά του ιού. Βεβαίως θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ημερών για να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν απαιτούνται καινούριες σημειακές παρεμβάσεις.

Προς το παρόν, όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Newsbomb.gr δεν υπάρχει στο τραπέζι κανένα νέο μέτρο που αφορά τους μη εμβολιασμένους, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η κοινωνία και η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν. Στην ερώτηση αν εξετάζεται η διπλή χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς σημείωσε πως δεν υφίσταται καμία τέτοια συζήτηση. «Κουράζουμε την αποδοτικότητα των μέτρων που ισχύουν και εντείνουμε τις ενέργειες μας αναφορικά με την περαιτέρω στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας διαδικτυακά με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI), Lord Karan Bilimoria επεσήμανε πως το σύστημα υγείας τελεί υπό καθεστώς πίεσης, αλλά «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει και άλλο lockdown».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως δεν θα υπάρξει νέο lockdown. Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως γίνεται μεγάλος αγώνας στο σύστημα υγείας, στην ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και στον έλεγχο σε όλους τους χώρους προκειμένου η οικονομία να μείνει ανοιχτή.

Εν τω μεταξύ ενθαρρυντικά είναι μηνύματα από την πορεία του εμβολιασμού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μόνο τον τελευταίο μήνα περίπου 500.000 πολίτες προγραμμάτισαν την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους.

Ταυτόχρονα αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς κινούνται και τα ραντεβού της τρίτης δόσης καθώς χθες, Δευτέρα 22/11, επιτεύχθηκε αριθμός-ρεκόρ με 153.000 πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους. Μάλιστα, χθες, 25.000 ήταν τα ραντεβού που ρυθμίστηκαν για την πρώτη δόση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ