Οικονόμου για νέα μέτρα: Αν χρειαστεί να γίνουν σημειακές βελτιώσεις εδώ είμαστε να το δούμε

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού άφησε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας για «σημειακές βελτιώσεις»

Το μήνυμα ότι «αν χρειαστεί να γίνουν σημειακές βελτιώσεις εδώ είμαστε να το δούμε» έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας το πρωί της Τετάρτης στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο για νέα μέτρα.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ υπενθύμισε ότι «από τον Σεπτέμβριο είχαμε βάλει μέτρα, από τον Οκτώβριο είχαμε βάλει ότι απαγορεύεται να μπουν οι μη εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης»,

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «δεν πρόκειται να κλείσει η οικονομία δεν θα γυρίσουμε σε μια λογική περίκλειστης κοινωνίας» προσθέτοντας για τα νέα μέτρα ότι «δεν είναι λογικό αμέσως μόλις βάλουμε μέτρα να συζητάμε για τα επόμενα».

«Πρέπει να επιμείνουμε για να μείνει η αγορά ανοιχτή. Έχουμε δεσμευθεί ότι η χώρα να μην ξανακλείσει και δεν θα ξανακλείσει. Παρακολουθούμε την πίεση στο ΕΣΥ και γι’ αυτό καταβάλλονται προσπάθειες συνεχούς ενίσχυσής του» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Εξήγησε, επίσης, ότι η επίταξη των ιδιωτών γιατρών γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων του ΕΣΥ συμπληρώνοντας πως «σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα είναι στη διάθεση του δημόσιου τομέα οτιδήποτε χρειάζεται, δεν έχει παρατηρηθεί άρνηση του ιδιωτικού τομέα».

Ερωτηθείς, ακόμα, για το αν υπάρχουν σκέψεις για νέα μέτρα που θα πιέσουν για την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών ο Γιάννης Οικονόμου ότι «σε αυτή τη φάση αυτά είναι τα μέτρα σε ό,τι αφορά την δυνατότητα του πώς εργάζεται και κυκλοφορεί και σε ό,τι αφορά την έμμεση πίεση για το πώς θα θεωρείται κάποιος εμβολιασμένος όπως ισχύει για τους άνω των 60 ετών».

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών λέγοντας πως «είπαμε ότι μετά τους υγειονομικους όπου ήταν απόλυτη ανάγκη να γίνει η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί και δεν έχει να προσθέσει περισσότερα γι’ αυτό και καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε στην ουσία γιατί θεωρήθηκε και εκεί και εδώ ότι έχει ζητήματα και σε ό,τι αφορά τις συνέπειες και σε ό,τι θα σου προσέφερε».

Μιλώντας, τέλος, για τις εκκλησίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «οι χώροι της εκκλησίας έχουν μια ιδιαιτερότητα. Μετά την έκκληση της Ιεράς Συνόδου η κυβέρνηση νομοθέτησε το μέτρο για rapid test στους μη εμβολιασμένους. Εκεί η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της και η πολιτεία θα κάνει τη δουλειά της. Προφανώς και θα υπάρχουν έλεγχοι όπως γίνεται δειγματοληπτικά όπου έχουν επιβληθεί μέτρα. Ο έλεγχος θα γίνεται έξω από τους ναούς δειγματοληπτικά τη δουλειά της και η Εκκλησία θα φροντίσει να τιμήσει την οδηγία αυτή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here