Κορονοϊός: Δραματικές ώρες στο νοσοκομείο Λαμίας – Δεν έχουν που να βάλουν τους ασθενείς

Κορονοϊός: Οι ασθενείς φτάνουν ο ένας μετά τον άλλο και περιμένουν μέσα στα ασθενοφόρα – Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό

Δεν έχει προηγούμενο η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Οι ασθενείς covid φτάνουν ο ένας πίσω από τον άλλο και σε ορισμένες περιπτώσεις δύο δύο καθώς πρόκειται για ηλικιωμένα ζευγάρια! Αποτέλεσμα είναι να έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και σε κάποιες περιπτώσεις οι ασθενείς να υποχρεωθούν να περιμένουν στα ασθενοφόρα, καθώς δεν είχαν που να τους βάλουν!

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, πολλά καταγράφονται ως βαριά περιστατικά, αφού δυστυχώς κάποιοι ασθενείς δεν αξιολογούν τη σοβαρότητα της κατάστασής τους και μπαίνουν στο ασθενοφόρο την ύστατη στιγμή όταν δυστυχώς είναι πολύ αργά να τους προσφερθεί οποιαδήποτε βοήθεια.

Νέοι θάνατοι

Χαρακτηριστικά, ένας 62χρονος Λαμιώτης κατέληξε το πρωί της Τετάρτης (24/11) στα ΤΕΠ όπου έφτασε με πολύ χαμηλό κορεσμό εξαιτίας της νόσου. Και αυτή δεν ήταν η μοναδική απώλεια, καθώς καταγράφηκε κι άλλος θάνατος ηλικιωμένης Λαμιώτισσας το προηγούμενο βράδυ, ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται αρκετοί ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.

Δεν ξεχνάμε ότι στην Κλινική Covid οι θάλαμοι έχουν γεμίσει από 61 ασθενείς, ενώ πάντα 12 στα 12 κρεβάτια είναι γεμάτα στη ΜΕΘ Κορονοϊού. Από αυτούς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 5ης ΥΠΕ οι 58 είναι μη εμβολιασμένοι (49+9) και οι 15 εμβολιασμένοι (12+3).

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι άλλοι 13 συνάνθρωποί μας, από τον περασμένο Οκτώβριο, όλοι τους μη εμβολιασμοι – υποχρεώθηκαν να διακομιστούν σε άλλο Νοσοκομείο προκειμένου να βρουν κρεβάτι σε Εντατική. Από αυτούς, δυστυχώς τέσσερις δεν τα κατάφεραν, με το όνομά τους να μπαίνει στη μακριά λίστα των θυμάτων της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here