Δίκη «ψευτογιατρού»: Σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία


Ο βασικός κατηγορούμενος παραμένει νοσηλευόμενος στον Ευαγγελισμό αλλά θεωρείται στη δίκη ωσεί παρόν

Συνεχίζεται κανονικά η δίκη του «ψευτογιατρού» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με την κατηγορούμενο να θεωρείται ωσεί παρόν.

Ο 48χρονος, βασικός κατηγορούμενος που βρίσκεται αντιμέτωπος με 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, παραμένει νοσηλευόμενος στον Ευαγγελισμό και δεν έχει στείλει εξουσιοδότηση στο δικηγόρο του. Ωστόσο, η έδρα του δικαστηρίου, μετά από αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση απέρριψε τα αιτήματα αναβολής και διακοπής της δίκης.

«Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορουμένου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο. Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει Covid είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση. Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Η δίκη συνεχίζεται με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Υπενθυμίζεται πως το 18μηνο της προσωρινής κράτησης λήγει στις 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ