Χατζηδάκης: Υποχρέωσή μας η προσπάθεια για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών


Ο Κωστής Χατζηδάκης, χαιρέτισε την σημερινή εκδήλωση του υπουργείου Εργασία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών 

Συναυλία συμβολικού χαρακτήρα με τη Ρένα Μόρφη για την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών διοργάνωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με πρωτοβουλία της υφυπουργού αρμόδιας για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρίας Συρεγγέλα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Με αφορμή την Ημέρα αυτή και με κεντρικό μήνυμα «Λέξεις μαχαίρια», η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων, ως αρμόδιος κρατικός φορέας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, έτρεξε όλο το μήνα Νοέμβριο καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το μήνυμα «Λέξεις μαχαίρια» της καμπάνιας δόθηκε για να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες θύματα βίας, αλλά και το συγγενικό και ευρύτερο περιβάλλον τους, θέλοντας να υπενθυμίσει ότι «από ένα σημείο και έπειτα, κάποιες λέξεις γίνονται μαχαιριές». Η καμπάνια τις προτρέπει να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 για γυναίκες – θύματα βίας και να απευθυνθούν σε ένα από τα 43 συμβουλευτικά κέντρα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, για να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής στήριξης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, χαιρέτισε την σημερινή εκδήλωση: «Οι παγκόσμιες ημέρες όπως η σημερινή μας θυμίζουν τις υποχρεώσεις που έχουμε κάθε μέρα του χρόνου σε σχέση με συγκεκριμένα ζητήματα. Ένα τέτοιο ζήτημα είναι και η προσπάθεια για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, για την οποία έχουμε ακόμη πολλά βήματα να κάνουμε. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι για εμάς απλά μία ευρωπαϊκή υποχρέωση. Ό,τι κάνουμε σε σχέση με αυτό το ζήτημα, το κάνουμε φυσικά διότι είναι καθήκον μας. Το κάνουμε όμως κυρίως διότι αυτό λέει η καρδιά μας.

Είναι απαράδεκτο το 2021 οι γυναίκες να υφίστανται βία και διακρίσεις λόγω του φύλου τους. Οφείλουμε λοιπόν να κάνουμε εκείνα τα βήματα ώστε οι γυναίκες να πάψουν να υφίστανται τις συνέπειες της βίας. Ώστε όχι μόνο να γίνουν, αλλά και να νιώσουν ότι είναι πραγματικά ισότιμες με τους άντρες. Αυτό για εμάς στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι βασική προτεραιότητα. Μαζί, μπορούμε να σπάσουμε τον κύκλο της βίας! Και έχετε τη δέσμευσή μου ότι κάνουμε, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ό,τι περνάει από το χέρι μας για αυτό».

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα ανέφερε σχετικά με την ημέρα: «Η Ρένα Μόρφη σήμερα μας καθήλωσε, σε μία συναυλία με συμβολικό χαρακτήρα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η φωνή της μας συγκίνησε και μας θύμισε ότι τελικά η δύναμή μας είναι η φωνή μας. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να ανέχεται οποιαδήποτε μορφή βίας. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη. Ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να σπάνε τη σιωπή τους, να μιλάνε και να καταγγέλλουν. Είμαστε στο πλευρό τους στην προσπάθεια τους να αλλάξουν σελίδα στη ζωή τους. Όλες οι δομές της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και το επιστημονικό προσωπικό της δωρεάν τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900, των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων Φιλοξενίας στηρίζουν τις γυναίκες και τις βοηθούν να ξεφύγουν από το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο ζουν. Η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα το θέμα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και της ισότητας των φύλων. Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα χαμένη στον αγώνα μας για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ