Πανικός στο μετρό της Κωνσταντινούπουλης – Άνδρας απειλούσε γυναίκες με μαχαίρι


Σε ένα νέο περιστατικό βίας κατά των γυναικών στην Τουρκία, ένας άνδρας απειλήσε με μαχαίρι δύο γυναίκες σε σταθμό του μετρό της Κωνσταντινούπολης.  Συνελήφθη λίγο μετά, ενώ το περιστατικό κάνει το γύρο του κόσμου.

Άνδρας εισέβαλε σε συρμό του μετρό στην Κωνσταντινούπολη και απείλησε δύο γυναίκες με μαχαίρι, με το βίντεο της επίθεσης να γίνεται viral στο διαδίκτυο και να προκαλεί αντιδράσεις στην Τουρκία για το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών.

Στο βίντεο, ο άνδρας, ονόματι Εμρά Γιλμάζ, φαίνεται να διαπληκτίζεται αρχικά με μια γυναίκα, την οποία απειλεί με ένα κουζινομάχαιρο. Στη συνέχεια, μια δεύτερη γυναίκα εμφανίζεται προκειμένου να απωθήσει τον άνδρα, ο οποίος ακούγεται να την απειλεί πως θα της «κόψει το πρόσωπο».

Ο δράστης ο οποίος μετά από ώρες συνελήφθη, υποστήριξε ότι η κοπέλα του επιτέθηκε. «Ξέρω kick boxing αλλά φοβήθηκα για την μητέρα μου μηπως τη σκοτώσει», δήλωσε η νεαρή γυναίκα.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι ο δράστης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για 20 διαφορετικά εγκλήματα.

Στην κατάθεσή του, παρά τα πλάνα που τον δείχνουν να βρίζει χυδαία και να απειλεί, υποστήριξε ότι δεν είχε απειλήσει ή προσβάλει κανέναν. Υποστήριξε ότι έβγαλε το μαχαίρι για να «προστατέψει τον εαυτό του» και «να αποφύγει τον ξυλοδαρμό ή το λιντσάρισμα». Είπε ότι είχε «προειδοποιήσει» την πρώτη γυναίκα «να φορέσει τη μάσκα της με τον σωστό τρόπο» και ότι «ίσως να της μίλησε λίγο άγρια».

«Εκείνη είπε: «Δεν μπορώ να βάλω [τη μάσκα] στη μύτη μου. Έχω έναν τραυματισμό εκεί. Μαλώσαμε και μπορεί να παραφέρθηκα λίγο. Όταν μεσολάβησαν οι άλλοι, έχασα την ψυχραιμία μου. Δεν θυμάμαι πολλά», είπε.

Ανδρες της αστυνομίας εισέβαλαν στο σπίτι του Γιλμάζ και τον συνέλαβαν με την κατηγορία της απειλής χρήσης όπλου, της απόπειρας τραυματισμού και της πρόκλησης φόνου και πανικού σε δημόσιο χώρο.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών στο πολυσύχναστο μετρό της Κωνσταντινούπολης. Η επίθεση διήρκησε δυο λεπτά, ενώ προκλήθηκε μεγάλος πανικός.

Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα στη χώρα και για το λόγο αυτό με το θέμα ασχολήθηκε τόσο η κυβέρνηση όσο και ο δήμαρχος της πόλης. Εκατοντάδες γυναίκες φώναξαν συνθήματα ενάντια στην ανδρική βία και την αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ