Κορονοϊός: «13 διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πραγματικά απελπιστική» εξήγησε ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού

Στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και στην πίεση την οποία ασκεί το πανδημικό κύμα στο σύστημα υγείας αναφέρθηκε πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πραγματικά απελπιστική, πάρα πολύ δύσκολη» υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγώντας ότι οι νεκροί από κορονοϊό είναι περισσότεροι από τους νεκρούς όλων των άλλων παθήσεων που φτάνουν στα νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφερόμενος στο ΑΧΕΠΑ το οποίο ολοκλήρωσε την εφημερία του στις 8.00 το πρωί της Παρασκευής είπε πως 13 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε απλούς θαλάμους, ενώ έγιναν συνολικά 68 εισαγωγές στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, ασθενείς μεταφέρονται από το ΑΧΕΠΑ στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Για τον τεράστιο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προκειμένου όσοι δεν χρήζουν νοσηλείας να παρακολουθούνται κατ’ οίκον αλλά και όσοι τελικά χρειάζονται νοσηλεία να πηγαίνουν έγκαιρα στα νοσοκομεία μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Έχει βρεθεί ανάδοχος για τη διάθεση μέσω των δήμων 6.000 smartwatches σε μοναχικούς ανθρώπους» είπε και εξήγησε πως τα «έξυπνα» ρολόγια θα μετρούν τη θερμοκρασία, το οξυγόνο, της σφίξεις και την πίεση των χρηστών συνεχώς και τα δεδομένα – με τη συναίνεσή τους, θα προωθούνται έναν κεντρικό άξονα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here