Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Τι κατέθεσε δεύτερη ιατροδικαστής για την αιτία θανάτου

Με την κατάθεση της ιατροδικαστή που συνυπέγραψε την ιατροδικαστική έκθεση για τον Ζακ Κωστόπουλο συνεχίστηκε η δίκη για τον θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή

Με την κατάθεση της δεύτερης ιατροδικαστή, Σουλτάνα Μαριάνου, που υπογράφει την ιατροδικαστική έκθεση για τα αιτία του θανάτου του Ζακ Κωστοπουλου, ξεκίνησε την Παρασκευή η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται και η Μάγδα Φύσσα που ήρθε να συμπαρασταθεί στους γονείς του 33χρονου ακτιβιστή, με τους οποίους συνομίλησε.

Η μάρτυρας επανέλαβε όσα είχε περιγράψει στην προηγούμενη συνεδρίαση ο συνάδελφος της, Νικος Καλογριάς, σχετικά με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που διέγνωσαν ως την αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

«Ψάξαμε όλα τα πράγματα ένα προς ένα. Η αιτία θανάτου δεν ήταν σαφής και προχωρήσαμε σε περαιτέρω έρευνα, λήψη βιολογικών υλικών για να διαπιστώσουμε αιτία θανάτου. Τα τραύματα ήταν πολλά, αλλά από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο. Για επιβεβαίωση στείλαμε υλικό στα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης. Εφόσον δεν είχαμε καμία άλλη αιτία, δεν υπήρχε κάτι, καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου» ανέφερε η μάρτυρας.

Σχετικά με το οργανικό στρες που συνέβαλε στο ισχαιμικό επεισόδιο του Ζακ Κωστόπουλου, η ιατροδικαστής υποστήριξε ότι από την 30ετή της εμπειρία, καταλήγει ότι συναντάται αλλά όχι συχνά. Η ίδια ξεκαθάρισε σχετικά με το ζήτημα προγενέστερης ασθένειας στο ήπαρ του 33χρονου ακτιβιστή, ότι «υπήρχε μια βαριά ηπατική βλάβη που τη βλέπουμε σε αρκετούς ανθρώπους. Δεν αποτελεί καν αιτία θανάτου. Δεν είχε προηγηθεί κάποια νοσηλεία που να δικαιολογεί αιφνίδιο θάνατο λόγω ρήξης. Μπορεί να προκληθεί από χρόνια χρήση φαρμάκων ή κάποια ασθένεια που έχει περάσει».

Πολιτική Αγωγή: Βρήκατε κάποιο εύρημα που να σας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε κάποιο νόσημα υπεύθυνο για το θάνατο του;

Μάρτυρας: Όχι. Αυτό τουλάχιστον απέδειξαν οι εξετάσεις. Δεν μπορούμε να μιλούμε θεωρητικά. Απαντάμε με βάση τα ευρήματα. Ούτε αποκρύψαμε κάτι ούτε τίποτα. Όλα είναι υπογεγραμμένα και μπορούν να ερωτηθούν ξεχωριστά ο κάθε επιστήμονας που υπογράφει.

Υπεράσπιση: Υπάρχουν περιγραφές ότι το προηγούμενο βράδυ είχε έντονη εφίδρωση. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό στην περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλου;

Μάρτυρας: Αν δηλαδή το προηγούμενο βράδυ έπαθε έμφραγμα; Δεν βρέθηκε κάτι. Τα συμπτώματα για έμφραγμα που αναφέρουν είναι συμπτώματα. Κάποιος θα πει ότι είχε έναν πόνος στο χέρι, όχι έντονη εφίδρωση, αλλά δεν μπορώ αν το αποκλείσω.

Υπεράσπιση: Το στρες είναι η φυσική η ψυχολογική δύναμη που διαταράσσει ισορροπία. Οι εργώδεις προσπάθειες του θανόντος πριν τα χτυπήματα, όταν προσπαθούσε να βγει από το μαγαζί, εντάσσεται σε αυτό που λέτε στρες; Όταν σήκωνε τον πυροσβεστήρα των έξι κιλών, όταν χτυπάει την πόρτα να βγει… μπορείτε να αποκλείσετε το επεισόδιο να ξεκίνησε εκείνη τη στιγμή;

Μάρτυρας: Όχι

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here