Γερμανία κορωνοϊός: Η Πολεμική Αεροπορία ξεκινά σήμερα να μεταφέρει ασθενείς Covid στην εντατική

Η Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας θα αρχίσει να βοηθά τη μεταφορά ασθενών Covid στην εντατική την Παρασκευή, καθώς η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι πιο σοβαρή από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της πανδημίας. Επικαλούμενος την απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είπε ότι οι επαφές μεταξύ των ανθρώπων πρέπει να μειωθούν δραστικά για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. “Η κατάσταση είναι δραματικά σοβαρή, πιο σοβαρή από ό,τι ήταν σε οποιοδήποτε σημείο της πανδημίας”, είπε στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο. Ο Σπαν είπε ότι η Γερμανία έπρεπε να οργανώσει μεγάλης κλίμακας μεταφορές ασθενών εντός της χώρας για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας στις αρχές του 2020.

Τι προκάλεσε την συμβολή της Πολεμικής Αεροπορίας

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa μετέδωσε ότι ένα αεροπλάνο της Luftwaffe A310 medevac θα μεταφέρει ασθενείς που νοσούν βαριά από κορωνοϊό από τη νότια πόλη Memmingen στην πολιτεία Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία το απόγευμα της Παρασκευής. Νοσοκομεία στις νότιες και ανατολικές περιοχές της Γερμανίας έχουν προειδοποιήσει ότι εξαντλούνται από κρεβάτια εντατικής θεραπείας λόγω του μεγάλου αριθμού βαριά άρρωστων ασθενών με COVID-19. Η υπηρεσία ελέγχου νόσων της χώρας ανακοίνωσε ότι 76.414 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Το Ινστιτούτο Robert Koch, μια κυβερνητική υπηρεσία, δήλωσε ότι η Γερμανία είχε επίσης 357 νέους θανάτους από τον COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό από την έναρξη της επιδημίας σε 100.476.

Απαντώντας σε μια παραλλαγή που ανακαλύφθηκε πρόσφατα που εξαπλώνεται στη Νότια Αφρική, ο Σπαν είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες που προέρχονται από εκεί θα μπορούν να μεταφέρουν μόνο Γερμανούς πολίτες. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, ανέφερε. “Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να φέρουμε μια νέα παραλλαγή που θα προκαλέσει ακόμη περισσότερα προβλήματα”, είπε. Σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεδριάζει για τη νέα παραλλαγή B.1.1.529 και θα αποφασίσει ως προς ενδεχόμενη απαγόρευση των πτήσεων από τη Νότια Αφρική. Επομένως, ο κλοιός συνεχίζει να σφίγγει και περαιτέρω μέτρα είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστούν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here