«Μαύρη Παρασκευή» για το Χρηματιστήριο Αθηνών – Χάθηκαν κρίσιμες τεχνικές στηρίξεις

«Μαύρη Παρασκευή» για τις αγορές και τοι Χρηματιστηριο Αθηνών, μετά την ανακοίνωση της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η αβεβαιότητα και ο φόβος επέστρεψαν με ορμή στο επενδυτικό τοπίο για να σβήσουν την πρόοδο που έχει συντελεστεί ως τώρα στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Με την σημερινή της εικόνα η ελληνική αγορά έχει προσεγγίσει τιμές αυξήσεων κεφαλαίου όπου σημειώθηκαν υπερκαλύψεις και μεγάλη ζήτηση (Alpha Bank, Πειραιώς, ΔΕΗ, Aegean) ή τα μερίσματα υπόσχονται αποδόσεις που ανταγωνίζονται ομόλογα υψηλού ρίσκου(ΟΠΑΠ, Τιταν, Jumbo, Quest) ή οι πολλαπλασιαστές κερδών κινoύνται σε αφύσικα χαμηλά επίπεδα (Πετρόπουλος, Πλαστικά Θράκης).

Τεχνικά, αρκούσε η συνεδρίαση της Παρασκευής για να αναιρεθούν σήματα, ανοδικές αναμονές και μακροπρόθεσμη ανοδική εικόνα. Ο Γενικός Δείκτης χωρίς ανάσα έκοψε καθοδικά την πλαγιοανοδική γραμμή τάσης οδεύοντας με ταχύτητα προς τις 855 μονάδες. Στην διαδρομή αυτή διέσπασε και τον κινητό μέσο των 200 ημερών, μια άκρως σημαντική διαγραμματική εξέλιξη επιστρέφοντας σε καθεστώς καθοδικής αγοράς μετά τις 16 Νοεμβρίου του 2020.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν ενδεικτική των προθέσεων των πωλητών οι οποίοι με τζίρο άνω των 120 εκατ. ευρώ κινήθηκαν σε μόνιμα πτωτικό τέμπο έχοντας των απόλυτο έλεγχο της τάσης κυριαρχόντας απόλυτα εώς το τέλος της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με την ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ, αν και οι 855 μονάδες έχουν κάποιες ιδιότητες στήριξης, οι 830 μονάδες φαίνονται πιο στιβαρές για να δώσουν μια ανοδική αντίδραση.

«Με μεγάλη πιθανότητα, οι επόμενες συνεδριάσεις θα συνεχίσουν στο μοτίβο έντονης μεταβλητότητας καθώς η φύση των γεγονότων που είναι στο προσκήνιο θα επιτείνει την νευρικότητα των επενδυτών», αναφέρεται σε ανάλυση της χρηματιστηριακής.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here