Σαρηγιάννης για μετάλλαξη από τη Μποτσουάνα: Απαραίτητη η τρίτη δόση για την αύξηση της άμυνας

Ανήσυχος αναφορικά με την μετάλλαξη από την Μποτσουάνα εμφανίστηκε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Ως «γόνιμο έδαφος» για νέου είδους μεταλλάξεις, χαρακτήρισε την Αφρική ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθώς όπως εξήγησε το επίπεδο εμβολιασμού παραμένει πολύ χαμηλό, μόλις στο 7,5%.

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αβεβαιότητες και ανησυχία για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα και δεν γνωρίζουμε εάν η λοιμωτοξικότητά της είναι σημαντική, η αλήθεια είναι ότι πολύ σωστά κάνουμε να αποκλείσουμε οδούς έκθεσης, με το σταμάτημα των πτήσεων και τον έλεγχο των συνόρων. Ταυτόχρονα, εφόσον έχει περάσει στην Ευρώπη, στο Βέλγιο, περιμένω να μην εμφανιστεί από τη Νότια Αφρική, αλλά από άλλη χώρα», ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στο MEGA.

Η γυναίκα που βρέθηκε θετική στην παράλλαξη της Μποτσουάνα νοσεί τις τελευταίες ημέρες, με την ανησυχία μήπως έχει μεταδώσει το νέο στέλεχος στη χώρα να κορυφώνεται.

«Πηγαίνουμε σε μία κατάσταση που θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε σαν επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως. Όσο αφήνουμε κενά στην άμυνα, τόσο περισσότερο δίνουμε χώρο στον εχθρό να γίνει πιο δυνατός. Θα πρέπει να θωρακιστούμε και γι’ αυτό λέω πως η αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού και της τρίτης δόσης είναι βασικά συστατικά αυτής της άμυνας», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here