Fauci Νέα Παραλλαγή του Κορωνοϊού: Αμερικανοί και Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες μελετούν τη δυνατότητα αντίστασης στο εμβόλιο


Fauci Νέα Παραλλαγή της COVID-19: Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την COVID-19 είπε ότι οι επιστήμονες μαθαίνουν για την παραλλαγή σε «πραγματικό χρόνο». Αμερικανοί επιστήμονες θα συζητήσουν με επιστήμονες της Νότιας Αφρικής την Παρασκευή σχετικά με την απειλή της νέας παραλλαγής COVID-19 B.1.1.529, συμπεριλαμβανομένου του εάν μπορεί να αποφύγει τα αντισώματα ή όχι.

Σε μια συνέντευξη στο CNN “New Day”, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) Δρ. Anthony Fauci είπε ότι η παραλλαγή εγείρει ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα “αύξησης της μεταδοτικότητας” και την ικανότητά της να αποφύγει την ανοσολογική απόκριση.

«Δεν το γνωρίζουμε με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή», είπε ο Fauci. «Αυτό είναι πραγματικά κάτι που βρίσκεται σε κίνηση και μόλις κανονίσαμε μια συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων μας και των Νοτιοαφρικανών επιστημόνων, λίγο αργότερα το πρωί για να μάθουμε πραγματικά τα γεγονότα – γιατί ακούτε πολλά πράγματα πέρα ​​δώθε .” «Θέλουμε να μάθουμε, επιστήμονες με επιστήμονες, τι ακριβώς συμβαίνει», είπε.

«Αλλά είναι κάτι που έχει εμφανιστεί στη Νότια Αφρική και φαίνεται να εξαπλώνεται με λογικά γρήγορους ρυθμούς, με την έννοια ότι όταν κάνουν θετικές δοκιμές βλέπουν ότι είναι λίγο πιο διαδεδομένο στη Νότια Αφρική από ό,τι αρχικά φαινόταν μερικές μέρες πριν. Άρα είναι σε ρευστή κίνηση. Βρίσκουμε περισσότερα γι’ αυτό και, κυριολεκτικά, είναι κάτι για το οποίο –σε πραγματικό χρόνο– μαθαίνουμε όλο και περισσότερα».

Το Ισραήλ δήλωσε την Παρασκευή ότι εντόπισε το πρώτο κρούσμα της νέας παραλλαγής στη χώρα σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από το Μαλάουι και ότι ο ταξιδιώτης και δύο άλλα ύποπτα κρούσματα τέθηκαν σε απομόνωση.

Η παραλλαγή έχει επίσης βρεθεί στη Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ σε ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική. Αρκετές χώρες – συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ισραήλ και της Ιταλίας – έχουν ήδη λάβει μέτρα σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν την παραλλαγή, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής ταξιδιωτικών περιορισμών σε αρκετές χώρες της νότιας Αφρικής. “Είναι δυνατόν να είναι ήδη στις ΗΠΑ;” ρώτησε η συμπαρουσιάστρια του «New Day» Brianna Keilar. “Φυσικά. Όλα είναι πιθανά”, απάντησε ο Fauci.

“Δεν το γνωρίζουμε αυτό. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι είναι αυτή τη στιγμή. Φαινόταν ότι είχε περιοριστεί.” “Υπήρξαν ορισμένα κρούσματα που προήλθαν από τη Νότια Αφρική και πήγαν στη Μποτσουάνα και άνθρωποι που ταξίδεψαν και ανακάλυψαν ότι είχαν μολυνθεί και ένα που είχε πάει, στην πραγματικότητα, στο Χονγκ Κονγκ. Επομένως, υπάρχουν πολλά ταξίδια”, συνέχισε. “Ποτέ δεν ξέρεις πού ακριβώς, και αυτός είναι ο λόγος που μαζευόμαστε [μαζί] τους για να προσπαθήσουμε να πάρουμε την ακριβή μοριακή σύνθεσή του, ώστε να μπορείς να γίνει δοκιμή. Και αυτό είναι κάτι που θα πάρει λίγο να συγκεντρώσουμε τα κατάλληλα υλικά για να το κάνουμε αυτό. Όμως είμαστε σε πολύ ενεργή επικοινωνία με τους Νοτιοαφρικανούς συναδέλφους μας επιστήμονες».

Στη συνέχεια, ο Keilar ρώτησε εάν η πρωτεΐνη ακίδας – η οποία βρίσκεται στην επιφάνεια του ιού που προκαλεί την COVID-19 και παίζει κρίσιμο ρόλο στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος να παράγει αντισώματα – είναι «ακόμα διαπερατή όταν πρόκειται για το εμβόλιο» με νέα παραλλαγή.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος για την COVID-19 του Προέδρου Μπάιντεν είπε ότι «αυτό θα ανακάλυπταν [οι επιστήμονες]». “Επειδή, όταν κοιτάζετε μια μετάλλαξη, μπορεί να σας δώσει μια υπόδειξη ή μια πρόβλεψη ότι μπορεί να αποφύγει την ανοσολογική απόκριση.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να λάβετε τη συγκεκριμένη αλληλουχία του ιού, να τη βάλετε σε μια μορφή στο εργαστήριο όπου μπορείτε πραγματικά να δοκιμάσετε τα διαφορετικά αντισώματα.

Έτσι, μπορείτε να έχετε μια πρόβλεψη ότι μπορεί να το αποφύγετε ή μπορείτε πραγματικά να το αποδείξετε. Αυτήν τη στιγμή, λαμβάνουμε το υλικό μαζί με τους συναδέλφους μας από τη Νότια Αφρική για να βρούμε μια κατάσταση όπου θα μπορούσατε στην πραγματικότητα τη δοκιμάστε απευθείας», εξήγησε ο Fauci.

“Λοιπόν, αυτή τη στιγμή μιλάτε για κάτι σαν κόκκινη σημαία ότι αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν ξέρουμε. Μόλις το δοκιμάσετε, θα ξέρετε με βεβαιότητα εάν το κάνει ή όχι τα αντισώματα που παράγουμε, για παράδειγμα κατά του ιού μέσω ενός εμβολίου ή μετά από ανάρρωση αφού μολυνθείτε. Όταν λαμβάνετε αντισώματα, αυτά τα αντισώματα σας προστατεύουν από αυτόν τον νέο ιό;” ρώτησε.

«Η απάντηση είναι ότι δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή, αλλά θα μάθουμε σίγουρα». Όσον αφορά τα μέτρα που μπορούν να λάβουν οι ΗΠΑ για να ανταποκριθούν στην απειλή αυτής της παραλλαγής, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών, ο Fauci υποστήριξε ότι έπρεπε να υπάρχει μια επιστημονική βάση για να γίνει αυτό.

Δρ Marc Siegel: Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού προκαλεί ανησυχία, δεν ξέρω πώς θα ανταποκριθεί στο εμβόλιο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σε μια συνεδρίαση της Παρασκευής, είχε καλέσει τα έθνη να λάβουν αποφάσεις χωρίς «απαντήσεις από το γόνατο». “Έχουμε δει στο παρελθόν, τη στιγμή που γίνεται οποιαδήποτε αναφορά σε κάθε είδους παραλλαγή και όλοι κλείνουν τα σύνορα και περιορίζουν τα ταξίδια. Είναι πραγματικά σημαντικό να παραμείνουμε ανοιχτοί και συγκεντρωμένοι”, δήλωσε ο Δρ. Michael Ryan, επικεφαλής έκτακτης ανάγκης στον ΠΟΥ. «Λοιπόν, εννοώ, προφανώς, μόλις μάθουμε περισσότερες πληροφορίες, θα πάρουμε μια απόφαση όσο πιο γρήγορα μπορούμε», είπε ο Fauci, μετά από ερώτηση σχετικά με πιθανούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις ΗΠΑ «Πάντα βάζετε αυτά τα πράγματα στο πίνακα, αλλά δεν θέλετε να πείτε ότι θα το κάνετε μέχρι να έχετε κάποιο επιστημονικό λόγο να το κάνετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βιαζόμαστε τώρα να λάβουμε αυτά τα επιστημονικά δεδομένα για να προσπαθήσουμε να λάβουμε μια τεκμηριωμένη απόφαση για κάτι σαν αυτό.”

Όσον αφορά την άμεση δράση, εάν εμφανιστούν κρούσματα της βαριά μεταλλαγμένης παραλλαγής στις ΗΠΑ, ο επικεφαλής υγείας είπε στον Keilar ότι το πρώτο βήμα είναι να διαπιστωθεί εάν η παραλλαγή αποφεύγει τα τρέχοντα εμβόλια. “Εννοώ, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κάνουμε ό,τι έχει κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο – δηλαδή να εμποδίσουμε τα ταξίδια από τη Νότια Αφρική και τις σχετικές χώρες. Δεν το γνωρίζουμε αυτό. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που σκέφτεστε και ετοιμάζεστε να κάνετε. Είστε έτοιμοι να κάντε ό,τι χρειάζεται να κάνετε για να προστατέψετε το αμερικανικό κοινό. Αλλά θέλετε να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια βάση για να το κάνετε αυτό, και αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή», κατέληξε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ