Χαμηλή libido: Ποια είναι τα αίτια που οδηγούν σε “σεξουαλική ξηρασία” την σχέση σας;


Οι περισσότερες σχέσεις ξεκινούν με έντονο το στοιχείο του πάθους και της ερωτικής επιθυμίας. Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό. Τι γίνεται όμως στις μακροχρόνιες σχέσεις, πώς επηρεάζει τη λίμπιντό μας η ρουτίνα, η συνήθεια και η κούραση και πώς μπορούμε να ξανασυνδεθούμε ερωτικά με τον σύντροφό μας;

  • Μέση ηλικία: Και για τα δύο φύλα, η μέση ηλικία είναι συμείο καμπής για την ερωτική τους επιθυμία. Στους άνδρες η λίμπιντο επηρεάζεται από τη μείωση της τεστοστερόνης, της οποίας τα επίπεδα φαίνεται να πέφτουν λίγο, συνήθως μετά τα 50. Στις γυναίκες, κυρίως κατά την εμμηνόπαυση, παρουσιάζεται μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα να προκαλείται ξηρότητα του κόλπου, δυσκολεύοντας ή καθιστώντας αδύνατη τη σεξουαλική επαφή και καταστέλλοντας έτσι την ερωτική επιθυμία. Τέτοιου είδους συμπτώματα, βέβαια, μπορούν να αντιμετωπιστούν, καιώς υπάρχουν σκευάσματα που μπορούν να βοηθήσουν. Άλλωστε η ερωτική επιθυμία υπάρχει στον άθρωπο,μέχρι τα βαθιά του γεράματα, υπο φυσιολογικές συνθήκες.
  • Οι πολλοί ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας: Με αυτό δε θέλουμε να θίξουμε βέβαια τους ρόλους που έχει πια μια γυναίκα, απλώς χρειάζεται καλύτερο προγραμματισμό και σίγουρα χρειάζεται εξισορρόπηση των ρόλων με τον σύζυγο. Η σύγχρονη γυναίκα, απαιτείτε, να εργάζεται, να είναι μητέρα, να έχει το σπίτι στην εντέλεια, τον εαυτό της και τα παιδιά της στην τρίχα, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να μαγειρεύει, να πλένει, να διαβάζει, να φροντίζει και φυσικά να έχει καριέρα που εκτοξεύεται. Ε, με όλα αυτά καταλαβαίνετε που πάει η λίμπιντος. Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο, χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και φυσικά προτεραιότητες. Είναι αδύνατον ένας άνθρωπος να κάνει όλα τα παραπάνω και να έχει και διαθεση για σεξ. Οπότε χρειάζεται και βοήθεια. Ο σύζυγος, οφείλει να συμμετέχει σε όλα εξίσου.
  • Οικειότητα: Παρόλο που στην αρχή της σχέσης προσπαθούμε να αποκτήσουμε οικειότητα με κάθε τρόπο και όσο πιο γρήγορα γίνεται, μόλις την αποκτήσουμε πλήρως, πολλές φορές ο ερωτισμός χάνεται και γινόμαστε από εραστές, συγκάτοικοι. Αυτό το φαινόμενο, ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις, είναι πολύ συχνό. Ωστόσο, οι ειδικοί μας επισημαίνουν ότι αυτή είναι μια κατάσταση που μπορεί να διορθωθεί. Ο κάθε σύντροφος πρέπει να πάρει τον χρόνο του, να κάνει δραστηριότητες που τον ευχαριστούν, ώστε να νιώθει όμορφα και φυσικά το ζευγάρι να συζητάει τους προβληματισμούς του ανοιχτά, ώστε να μπορούν να βρίσκουν λύση στα προβλήματα τους, πριν να είναι αργά.

Συνοψίζοντας, αυτοί είναι από τους βασικότερους τρόπους που μπορείτε να ξαναβρείτε το χαμένο πάθος και να αυξήσετε τη λίμπιντο σας. Μην ξεχνάτε βέβαια, πως είναι πολύ σημαντικό, μαζί με όλα τα παραπάνω, να αισθάνεστε όμορφα με τον εαυτό σας και το σώμα σας. Να έχετε στο νου σας, ότι ο/η σύντροφος σας δεν βλέπει τις ατέλειες που έχετε εσείς στο μυαλό σας. Και ούτε χρειάζεται να είστε τέλειοι για να είστε ερωτικοί!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ