Ολλανδία κορωνοϊός: 61 ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στην Covid στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ


Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι 61 άνθρωποι που έφτασαν στο Άμστερνταμ με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική την Παρασκευή βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19. Περαιτέρω τεστ βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη στους ταξιδιώτες που έφτασαν στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ για να διαπιστωθεί εάν κάποιος από αυτούς έχει τη νέα παραλλαγή Omicron της Covid-19 που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στηΝότια Αφρική.  Περίπου 600 επιβάτες έφτασαν στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ με τις δύο πτήσεις της KLM την Παρασκευή και στη συνέχεια αντιμετώπισαν ώρες καθυστερήσεων και τεστ λόγω ανησυχιών για τη νέα παραλλαγή του ιού. Το υπουργείο Υγείας στην Ολλανδία δήλωσε ότι νωρίς το Σάββατο 61 τεστ ήταν θετικά.

Τι θα συμβεί στους θετικούς ταξιδιώτες;

“Οι ταξιδιώτες με θετικό αποτέλεσμα του τεστ θα τεθούν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο στο ή κοντά στο Σίπχολ”, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές σε ανακοίνωσή τους. “Από τα θετικά αποτελέσματα των τεστ, ερευνούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα αν είναι η νέα παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία, που τώρα ονομάζεται Omicron”. Η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε όλα τα αεροπορικά ταξίδια από τη Νότια Αφρική νωρίς την Παρασκευή. Ο υπουργός Υγείας Hugo de Jonge αποφάσισε ότι οι επιβάτες που ήδη ταξιδεύουν προς την Ολλανδία θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ και σε καραντίνα κατά την άφιξή τους. Οι επιβάτες των δύο πτήσεων της KLM, από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ, είπαν ότι περιμένουν για ώρες.

Ένας εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών στο Kennemerland, την ολλανδική περιοχή που επιβλέπει το Schiphol, είπε ότι τα θετικά κρούσματα αναλύονται από ένα ακαδημαϊκό ιατρικό νοσοκομείο για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το νέο στέλεχος. Η νέα παραλλαγή έχει ανιχνευθεί τη στιγμή που πολλές ευρωπαϊκές χώρες παλεύουν με μια αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η ολλανδική κυβέρνηση ξεχωριστά ανακοίνωσε την Παρασκευή το νυχτερινό κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων καθώς προσπαθεί να περιορίσει ένα κύμα ρεκόρ κρουσμάτων COVID-19 που κατακλύζει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψής της.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ