Σπιτική αποτρίχωση: Δείτε πώς να ξεφορτωθείτε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο σπίτι σας


Αποτρίχωση με κερί, με ξυράφι, με χημικές κρέμες, με λέιζερ, ή ακόμα για τους πιο σκληροπυρηνικούς, με τσιμπιδάκι. Τα έχουμε δει όλα. Τα έχουμε δοκιμάσει όλα, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι ακόμα πολύ ενδιαφέρον στον τομέα της αποτρίχωσης; Έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε αποτρίχωση με προϊόντα που έχετε σπίτι σας; Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να απαλλαγείτε ας πούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με το λεμόνι που έχετε στο ψυγείο σας ή την μαγειρική σόδα που έχετε στα ντουλάπια με τα τρόφιμα σας;

Και όμως γίνεται. Ας δούμε όμως με ποιον τρόπο:

  • Λεμόνι και ζάχαρη: Σε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους βάλτε περίπου δύο φλιτζάνια ζάχαρη και το χυμό από ένα λεμόνι. Προσθέστε λίγο νερό, αν θέλετε. Ζεστάνετε το μείγμα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς. Όταν το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώστε το μάτι και περιμένετε μέχρι να έχετε έναν παχύρρευστο πολτό. Όταν ο πολτός έχει κρυώσει κάπως, εφαρμόστε τον σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Απλώστε καλά το μείγμα και αφαιρέστε το τραβώντας το απότομα προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη προς την οποία μεγαλώνουν οι τρίχες. Προσοχή, καλό θα ήταν να μην το δοκιμάσετε σε σημεία ευαίσθητα, όπως για παράδειγμα, στο πρόσωπο.
  • Μαγειρική σόδα: Η αποτρίχωση με μαγειρική σόδα, δεν έχει άμεσα αποτελέσματα, αλλά θέλει δύο ή τρεις εφαρμογές για να καταλάβετε την διαφορά. Αναλόγως το πόσο παχιά είναι η τρίχα σας. Για να φτιάξετε το μείγμα, θα πρέπει να βράσετε 200ml νερό, να βάλετε μέσα μια μεγάλη κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, να το ανακατέψετε και το αφήσετε να κρυώσει. Έπειτα, θα βουτήξετε μέσα μία γάζα και θα την εφαρμόσετε στο σημείο που έχετε την τριχοφυΐα και θα πέσετε για ύπνο. Το πρωί την αφαιρείτε, ξεπλένετε με νερό το σημείο, και βάζετε λίγη ενυδατική.
  • Καμφορά και λευκό πιπέρι: Το μείγμα αυτό προορίζεται μόνο για αποτρίχωση στην περιοχή των ποδιών. Η καμφορά όπως και το πιπέρι μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό σε πιο ευαίσθητα σημεία, οπότε καλό είναι να μην είναι να μην εφαρμοστούν πουθενά αλλού. Και στα πόδια, θα έχετε μια αίσθηση καψίματος την ώρα της χρήσης της, αλλά αυτό είναι στα φυσιολογικά πλαίσια, όσο είναι ανεκτό. Για να την φτιάξετε, θα πάρετε πιπέρι σε μορφή σκόνης, πολύ λεπτής, και θα το αναμείξετε σε ίσα μέρη με την καμφορά. Στη συνέχεια θα προσθέσετε στο μείγμα λίγο αμυγδαλέλαιο, ώστε να γίνει ένας πολτός. Τέλος, θα το απλώσετε στα πόδια σας και θα το αφήσετε να δράσει για 15 λεπτά. Έπειτα, ξεπλένετε πολύ καλά και θα δείτε ότι οι τρίχες σας θα έχουν φύγει.

Δοκιμάστε τις παραπάνω συνταγές και θα ξεχάσετε ξυραφάκια και χημικές κρέμες. Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ