ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνει ο υπουργός τον τραγικό αριθμό των 139 ασθενών εκτός ΜΕΘ;


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον υπουργό Υγείας να απαντήσει αν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ με κίνδυνο τη ζωή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στο Newsbomb.gr για την κατάσταση στις ΜΕΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στην ιστοσελίδα Newsbomb.gr αυτή τη στιγμή 139 ασθενείς που έπρεπε να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ βρίσκονται εκτός με κίνδυνο τη ζωή τους.

Άραγε ο Υπουργός Υγείας ασχολείται με το θέμα; Επιβεβαιώνει αυτόν τον τραγικό αριθμό; Έχει κάποιο σχέδιο να μην χαθούν τζάμπα, λόγω κυβερνητικής ολιγωρίας, κι άλλες ανθρώπινες ζωές;

Καταλαβαίνουμε ότι οι ιδιωτικές κλινικές πλουτίζουν καθημερινά με την απόφαση των Μητσοτάκη και Πλεύρη να μην τις επιτάσσουν, όμως πλέον, με τόσους νεκρούς καθημερινά, αυτό καταντά μαυραγοριτισμός.»

Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ στο Newsbomb.gr: 139 ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ – Μπροστά μας τα δύσκολα

Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί για ακόμα μια φορά κατά την διάρκεια της πανδημίας το ΕΣΥ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΓΝΕ), Πάνο Παπανικολάου αφού αυτήν τη στιγμή «139 ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ».

Από αυτούς «οι 110 είναι ασθενείς με κορονοϊό και οι υπόλοιποι άλλων νοσημάτων», όπως λέει ο κ. Παπανικολάου στο Newsbomb.gr.

«Σήμερα στις 9:10 το πρωί στην επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ που έχουν πρόσβαση όλοι οι γιατροί ΜΕΘ (ιστοσελίδα που καταχωρούνται τα στοιχεία όσων χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ) φαίνεται το νούμερο αυτό και να πούμε ότι σε αυτή την βάση δεδομένων δεν καλύπτεται όλη η χώρα αλλά σίγουρα είναι αντιπροσωπευτικός ο αριθμός. Ένα τέτοιο νούμερο είχαμε να το δούμε από τον Απρίλιο του 2020 που η πανδημία ήταν στο πικ της. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι έχουμε 27 Νοεμβρίου και οι πιο κρίσιμοι μήνες (Ιανουάριος – Απρίλιος) είναι μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ