ΗΠΑ κορωνοϊός εμβόλιο: Το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων θα έλεγαν ψέματα για την κατάσταση εμβολιασμού τους


Νέα έρευνα από την Qualtrics αποκάλυψε ότι σχεδόν το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων στις ΗΠΑ θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να παραποιήσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους ή να κατασκευάσουν έγγραφα για διάφορους λόγους, όπως να κρατήσουν τη δουλειά τους, να τρώνε έξω, να πετούν με το αεροπλάνο, να πηγαίνουν στο γυμναστήριο και άλλα.  Αυτά τα ευρήματα έρχονται σε μια εποχή που πολλοί Αμερικανοί εξετάζουν εάν είναι ασφαλές να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπου η δική τους ασφάλεια εξαρτάται από τους άλλους που ακολουθούν τις οδηγίες για την COVID.

Ταυτόχρονα, οι ομοσπονδιακοί εργολάβοι προσπαθούν να θεσπίσουν ομοσπονδιακές εντολές εμβολίων πριν από τις 4 Ιανουαρίου. Ακόμη και όταν η Pfizer εγκρίνει τα ενισχυτικά εμβόλια για όλους, οι εργαζόμενοι που παραποιούν το καθεστώς εμβολιασμού τους θα μπορούσαν να διαιωνίσουν την αβεβαιότητα σχετικά με την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, ασκώντας συνεχή πίεση στην αγορά εργασίας και τεταμένες σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και εργαζομένων. Η Qualtrics ρώτησε μη εμβολιασμένους Αμερικανούς εργαζόμενους τι τους εμποδίζει να εμβολιαστούν πλήρως και πόσο μακριά είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να αποφύγουν το εμβόλιο.

Πώς θα ανταποκριθούν οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στις εντολές εμβολιασμού

Περισσότεροι ανεμβολίαστοι άνθρωποι παρά δεν λένε ότι μια ομοσπονδιακή εντολή θα τους έκανε λιγότερο διατεθειμένους να εμβολιαστούν. Επιπλέον, πολλοί θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να παραποιήσουν την κατάσταση του εμβολίου τους προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

  • Το 28% των μη εμβολιασμένων εργαζομένων θα σκεφτόταν κάπως ή έντονα να πουν ψέματα για την κατάσταση εμβολιασμού τους για την COVID ή να κατασκευάσουν έγγραφα για να διατηρήσουν τη δουλειά τους.
  • Μεταξύ των μη εμβολιασμένων ατόμων, το 52% λέει ότι μια εντολή τους κάνει λιγότερο διατεθειμένους να εμβολιαστούν έναντι 23% που θα ήταν πιο πιθανό να εμβολιαστούν.
  • Μόνο το 7% των μη εμβολιασμένων εργαζομένων λέει ότι ένα εκτελεστικό διάταγμα ή μια πολιτική της εταιρείας θα τους παρακινούσε να εμβολιαστούν.
  • Και μόνο το 3% των εργαζομένων λέει ότι ένα χρηματικό πρόστιμο θα τους παρακινούσε να ρίξουν τον πυροβολισμό.

Παρά τις επιστημονικές αποδείξεις ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, περίπου δύο στους πέντε Αμερικανούς είναι μη εμβολιασμένοι κατά τηυ COVID-19. Ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι διστάζουν είναι ότι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Οι 5 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι είναι ανεμβολίαστοι είναι:

  • Δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση (39%)
  • Φοβούνται τις παρενέργειες (38%)
  • Περιμένουν προσεκτικά περισσότερες πληροφορίες (20%)
  • Είχαν ήδη COVID και δεν πιστεύουν ότι χρειάζονται το εμβόλιο (16%)
  • Γνωρίζουν κάποιον που είχε κακή αντίδραση στο εμβόλιο (15%)
  • Το 37% των μη εμβολιασμένων λέει ότι τίποτα δεν θα τους έπειθε να εμβολιαστούν

Όσοι θα σκέφτονταν να εμβολιαστούν λένε ότι περισσότερες αποδείξεις για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα ήταν τα μεγαλύτερα κίνητρα. Όσον αφορά τις δραστηριότητες, τα μεγαλύτερα κίνητρα για να σκεφτούν οι άνθρωποι να κάνουν το εμβόλιο είναι:

  • Τα ταξίδια σε χώρα ή πόλη όπου απαιτούνται εμβόλια (18%)
  • Το φαγητό σε εστιατόριο όπου απαιτούνται εμβόλια (17%)
  • Αγορές σε κατάστημα όπου απαιτούνται εμβόλια (16%)

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ