Ινομυαλγία αυτοφροντίδα: Αντιμετωπίστε τον χρόνιο πόνο με συμβουλές αυτοφροντίδας που καταπραΰνουν τα συμπτώματα


Η ινομυαλγία είναι μια χρονιά παθηση, η οποία χαρακτηρίζεται από τον πόνο που προκαλεί στους ασθενείς. Ο πόνος προέρχεται όπως λέει και η λέξη από τις ίνες και τους μυες του σώματος. Συχνά την μπερδεύουν με την σπονδυλοαρθρίτιδα, καθώς τα συμπτώματά τους μοιάζουν αρκετά. Οι ασθενείς με ινομυαλγία συχνά βιώνουν πόνο που απλώνεται σε όλο το σώμα, αλλά εντοπίζεται πιο έντονα στον αυχένα, στους αγκώνες, στους ώμους, στα γόνατα και στους γλουτούς. Ένα ακόμα βασικό σύμπτωμα της ινομυαλγίας είναι το αίσθημα της συνεχούς κόπωσης, της μειωμένης συγκέντρωσης και των πονοκεφάλων. Αν έχετε λοιπόν κι εσείς τα παραπάνω συμπτώματα, ή κάποια από αυτά, και δεν έχετε ήδη διαγνωσθεί, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν ρευματολόγο ή έναν νευρολόγο, προκειμένου να σας καθοδηγήσει.

Οι άνθρωποι που επηρεάζονται περισσότερο από την συγκεκριμένη ασθένεια είναι οι γυναίκες. Μπορεί να μην είναι μια ασθένεια που απειλεί τη ζωή του ασθενούς. Ωστόσο, μειώνει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής του. Γι’αυτό το λόγο, μαζέψαμε παρακάτω, μερικούς τρόπους, που μπορούν να βοηθήσουν
όσους πάσχουν από ινομυαλγία.

  • Λιγότερη καφεΐνη: Η καφεΐνη μπορεί να φέρει και σωματικό, αλλά και ψυχικό στρες, οπότε είναι πολύ σημαντικό να την αποφεύγετε, αφού διεγείρει και την καρδιά, αλλά και το νευρικό μας σύστημα. Αν έχετε ανάγκη να γευθείτε τον καφέ, προτιμήστε την decaf έκδοσή του.
  • Στρες: Το στρες είναι μία κατάσταση, η οποία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους που υποφέρουν από ινομυαλγίες. Συνεπώς, είτε θα πρέπει να αποφύγετε τις στρεσογόνες και αγχώδεις καταστάσεις της ζωής σας, είτε να τις αντιμετωπίσετε και να τις εξομαλύνετε. Γενικώς, θα πρέπει να βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε, είτε με δραστηριότητες που προτιμάτε, είτε με γιόγκα, είτε με διαλογισμό.
  • Μπείτε στη μπανιέρα: Όπως είναι γνωστό, ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να χαλαρώσει τους μύες και να ηρεμήσει τα νεύρα επιτόπου. Ακόμα το ζεστό νερό είναι δυνατόν να αυξήσει τις ενδορφίνες που εκκρίνονται από τον οργανισμό μας, οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπιση του πόνου.
  • Ύπνος: Ένας καλός ύπνος πάντα χαλαρώνει το σώμα, αλλά και το πνεύμα μας, αφού βάζει τον οργανισμό μας να επιβραδύνει όλες τις λειτουργίες του. Για να κοιμηθείτε καλύτερα, δοκιμάστε να εφαρμόσετε απόλυτο σκοτάδι και παλ χρωματισμούς στους τοίχους της κρεβατοκάμαράς σας.

Συνοψίζοντας, οι άνθρωποι με ινομυαλγίες, υποφέρουν από συνεχείς πόνους, για τους οποίους συνήθως, κανείς δεν γνωρίζει, αλλά ακόμα και αν κάποιοι το γνωρίζουν, δεν μπορούν να το κατανοήσουν πλήρως. Γι’ αυτό το λόγο, καλό είναι να μιλάτε γι’ αυτό, να απαιτείτε χρόνο ξεκούρασης και να ζητάτε βοήθεια, όταν σας είναι απαραίτητο. Δοκιμάστε και τα τιπς μας και είμαστε σίγουροι, ότι θα ανακουφιστείτε κάπως, από την δύσκολη αυτή κατάσταση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ