Στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου οι αλλαγές στο μοντέλο του e-ΕΦΚΑ


Αύριο είναι προγραμματισμένη η τακτική μηνιαία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η ημερήσια διάταξη της συνάντησης των μελών της κυβέρνησης περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ, μια σειρά σχεδίων νόμου του υπουργείου Οικονομικών, καθώς κaι ένα νομοσχέδιο για οργανωτικά ζητήματα του ΕΣΠΑ. 

Παρότι το Υπουργικό του Νοεμβρίου δεν θα έχει τον πανηγυρικό πολιτικό χαρακτήρα εκείνου του Δεκεμβρίου – όπου θα συζητηθεί το Ενιαίο Κυβερνητικό Σχέδιο –, αποτελεί ένα από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να αναδείξει την παράλληλη ατζέντα της: την ατζέντα, δηλαδή, των πρωτοβουλιών που δεν αφορούν την υγειονομική κρίση αλλά εκπέμπουν το μήνυμα της μεταρρυθμιστικής της διάθεσης ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, το σημαντικότερο θέμα που θα τεθεί στο τραπέζι του Υπουργικού είναι εκείνο της μεταβολής προς το καλύτερο της καθημερινότητας όσων συναλλάσσονται με τον ΕΦΚΑ.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι μέχρι το τέλος του 2021 να έχουν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο οι αλλαγές στο μοντέλο του e-ΕΦΚΑ. Το σχέδιο νόμου, το οποίο θα παρουσιαστεί στους υπουργούς από τον ομόλογό τους του υπουργείου Εργασίας, περιλαμβάνει δεσμεύσεις για ταχύτητα, θέσπιση καινούργιων δομών, «εισαγωγή νέων μεθόδων μάνατζμεντ» όπως έχει προαναγγελθεί, καθώς και αυστηρές διαδικασίες λογοδοσίας των υπαλλήλων.

Απώτερος σκοπός του Μαξίμου είναι μέσω αυτών των βελτιώσεων να περιοριστεί τόσο η γραφειοκρατία όσο και οι καθυστερήσεις σε βάρος των πολιτών – οι οποίες συνεπάγονται φυσικά πολιτικό κόστος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ