Διακοπή καπνίσματος: Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κόψετε το κάπνισμα

Έχετε προσπαθήσει να κόψετε το κάπνισμα ξανά και ξανά αλλά σας φαίνεται αδύνατον; Δοκιμάσατε patches αλλά μαζί με αυτό ανάβατε κι ένα τσιγάρο για να μπορέσετε να αντέξετε και μετά άλλο ένα επειδή αποτύχατε; Μήπως μια μέρα πετάξατε το πακέτο με τα τσιγάρα σας στα σκουπίδια, αποφασισμένοι να το κόψετε μαχαίρι και μετά από ώρες καταλήξατε να ψάχνετε στον κάδο για μια πολυπόθητη τζούρα; Το κάπνισμα είναι μία πολύ δύσκολη για να κοπεί συνήθεια. Εκτός από την εξάρτηση που ξεκάθαρα προκαλεί η νικοτίνη, υπάρχει και το συνήθειο της κίνησης του χεριού ή για τους πιο φανατικούς, του στριψίματος του τσιγάρου, που δύσκολα κόβεται. Οπότε πιστέψτε μας, δεν είστε οι μόνοι που δυσκολεύεστε.

Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους, που μαζί με την δική σας θέληση θα βοηθήσουν στην διακοπή του καπνίσματος.

  • Φρούτα και λαχανικά: Οι έρευνες που έγιναν έδειξαν άμεση σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και την μείωση των τσιγάρων που καπνίζουν οι καπνιστές. Ήτοι, όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά κατανάλωναν οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα, τόσο πιο αργά άναβαν το πρώτο τους τσιγάρο και καθυστερούσαν αρκετά και τα επόμενα, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί το συνολικό ποσό τσιγάρων που καπνίστηκαν.
  • Σωματική άσκηση: Έρευνα έδειξε ότι το τρέξιμο η ποδηλασία και η άρση βαρών, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τους καπνιστές να διώξουν την κακή του συνήθεια. Συγκεκριμένα, την ώρα που σας έρχεται η όρεξη για τσιγάρο, ανεβείτε, για παράδειγμα, στον διάδρομο και αρχίστε το τρέξιμο! Η επιθυμία σας θα εξαφανιστεί πολύ γρήγορα.
  • Υποστήριξη: Μια ακόμα μελέτη που έγινε σχετικά με την διακοπή του καπνίσματος έδειξε ότι όσοι είχαν την υποστήριξη του κοινωνικού τους περίγυρου, τα κατάφερναν δύο φορές καλύτερα. Συγκεκριμένα, ο κοινωνικός περίγυρος τους τηλεφωνούσε, τους έστελνε μηνύματα και συζητούσε συχνά μαζί τους, υποστηρίζοντας την προσπάθεια τους, με εκπληκτικά αποτελέσματα.
  • Βελονισμός: Ο βελονισμός είναι γνωστό ότι σε πολλούς ανθρώπους δίνει λύση σε αρκετά προβλήματα, στα οποία δεν βρίσκουν λύση με άλλον, πιο συμβατικό τρόπο. Ακόμα λοιπόν και αν είστε σκεπτικοί με την συγκεκριμένη μέθοδο, καλό θα είναι να της δώσετε μια ευκαιρία, αν δείτε ότι όλα τα άλλα αποτυγχάνουν.

Αν λοιπόν, θέλετε κι εσείς να απαλλαγείτε από την κακή συνήθεια του καπνίσματος, δοκιμάστε τις παραπάνω μεθόδους και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε πολύ πιο εύκολα. Καλή σας επιτυχία!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here