Πανάδες πρόσωπο: Τι είναι οι πανάδες στο πρόσωπό μας και πώς τις αντιμετωπίζουμε;

Για το χρώμα του δέρματός μας υπεύθυνη είναι η μελανίνη. Αυτή είναι και υπεύθυνη για το υπέροχο μαύρισμα, που κάνουμε το καλοκαίρι. Tι συμβαίνει όμως, όταν η μελανίνη μας δημιουργεί πανάδες και πώς επηρεάζει την ψυχολογία μας, ιδιαίτερα όταν αυτές βρίσκονται στο πρόσωπό μας; Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία δεν προκαλεί μόνο το καλοκαιρινό μας μαύρισμα. Την ίδια στιγμή προκαλεί ορισμένες δυσχρωμίες στο δέρμα, όπως είναι οι πανάδες και οι φακίδες. Εκτός όμως από τον ήλιο, οι πανάδες μπορεί να δημιουργηθούν είτε από τις ορμόνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είτε λόγω της ηλικίας μας, είτε από κληρονομικότητα, είτε εξαιτίας πολυκυστικών ωοθηκών κτλ.

Υπάρχουν όμως, φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των πανάδων. Ας δούμε παρακάτω μερικούς:

  • Πρόληψη: Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να προλάβουμε τις πανάδες πριν εμφανιστούν ή να φροντίσουμε, ώστε να μην εμφανιστούν νέες. Αυτό θα γίνει με λιγότερη έκθεση στον ήλιο και όταν επιλέγουμε να βρεθούμε κάτω από την ηλιακή ακτινοβολία, να φοράμε πάντα μία καλή αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπο και στο σώμα.
  • Κρέμα γάλακτος: Η κρέμα γάλακτος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε γαλακτικό οξύ και μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις πανάδες στο πρόσωπο. Ακόμα, επειδή είναι πάρα πολύ απαλή με το δέρμα, δεν πρόκειται να σας προκαλέσει κανέναν ερεθισμό. Η εφαρμογή του είναι πολύ απλή. Θα βάλετε λίγη κρέμα γάλακτος στο δέρμα σας, θα το αφήσετε μέχρι να στεγνώσει και έπειτα θα το ξεπλύνετε με νερό.
  • Πατάτα: Είναι γνωστό σε πολλούς από εμάς ότι η πατάτα έχει λευκαντικές ιδιότητες. Για αυτόν
    ακριβώς το λόγο, είναι ιδανική για να σας βοηθήσει στον πόλεμο κατά των πανάδων. Εδώ έχουμε δύο τρόπους εφαρμογής. Είτε θα κόψετε την πατάτα σε φέτες, θα την εφαρμόσετε επάνω στο δέρμα σας και θα την αφήσετε για μισή ώρα και έπειτα ξεπλύνετε, είτε θα τρίψετε την πατάτα στον τρίφτη και με το ζουμί πού θα βγάλει, αφού στύψετε αυτό που τρίψετε, θα βουτήξετε μέσα ένα βαμβάκι το οποίο, θα το εφαρμόσετε για μισή ώρα πάνω στην πληγείσα περιοχή και έπεται και πάλι, ξεπλένετε καλά και στεγνώνετε το δέρμα σας.
  • Χυμός λεμονιού: Ο χυμός του λεμονιού είναι επίσης πολύ αποτελεσματικός για τις πανάδες και τις κηλίδες στο δέρμα, αφού έχει και αυτός λευκαντικές ιδιότητες. Η εφαρμογή του επίσης απλή. Θα
    βάλετε φρέσκο χυμό λεμονιού στο πρόσωπό σας, κάνοντας ένα απαλό μασάζ και θα το αφήσετε για 10 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Καλό θα ήταν όμως, να μην το εφαρμόζετε πολύ συχνά, καθώς μπορεί να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου σας.
  • Μέλι: Όλοι θα ξέρετε ότι το μέλι είναι ένα θαυματουργό προϊόν. Έχει φοβερά συστατικά και περιέχει τα κατάλληλα ένζυμα, για να εξαφανίσετε σιγά-σιγά τις πανάδες από το πρόσωπό σας. Ακόμα, αυτό που σίγουρα θα κάνει, είναι να ενυδατώσει την επιδερμίδα σας. Και εδώ η εφαρμογή είναι πολύ απλή. Θα ανακατέψετε το μέλι με λίγο ζεστό νεράκι και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο. Θα το αφήσετε για 15 λεπτά και έπειτα, θα ξεπλύνετε το πρόσωπό σας πολύ καλά με ζεστό νερό. Αυτό μπορείτε να το κάνετε για αρκετές εβδομάδες χωρίς κανένα φόβο ερεθισμού.

Δοκιμάστε και εσείς όλα τα παραπάνω και μέσα σε μερικές εβδομάδες θα δείτε μεγάλη διαφορά στις πανάδες που έχετε είτε στο πρόσωπο, είτε στο σώμα σας. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι είναι φυσικές συνταγές, πράγμα που σημαίνει, ότι θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή για να δείτε αποτελέσματα. Επιμείνετε λοιπόν και δεν θα το μετανιώσετε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here