Μετάλλαξη Όμικρον: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Σουηδία και Ισπανία


 

Σε Ισπανία και Σουηδία ανιχνεύτηκε η μετάλλαξη Όμικρον, με τις δύο χώρες να μπαίνουν στη λίστα με τα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία έχουν ήδη εντοπιστεί περιπτώσεις κορωνοϊού από τη νέα παραλλαγή. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (29/11), η Δημόσια Αρχή Υγείας στη Σουηδία, επιβεβαιώθηκε κρούσμα που αφορά το συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού. Πρόκειται για ταξιδιώτη από τη Νότια Αφρική, ο οποίος είχε κάνει το τεστ πριν από μια εβδομάδα.

Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ισπανία

Το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον κατέγραψε και η Ισπανία. Πρόκειται για έναν 51χρονο άνδρα, που έφθασε στη χώρα από τη Νότια Αφρική την Κυριακή, έπειτα από μια στάση στο Άμστερνταμ. Το κρούσμα ανακοίνωσε η διοίκηση νοσοκομείου στη Μαδρίτη. «Το μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου “Gregorio Marañon” της Μαδρίτης ανακοίνωσε την πρώτη ταυτοποίηση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ισπανία», ανέφερε ο δημόσιος υγειονομικός φορέας στο Twitter, διευκρινίζοντας πως ο ασθενής βρίσκεται σε καλή κατάσταση στην υγεία του.

Που εντοπίζονται τα πρώτα κρούσματα της Όμικρον στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον βρίσκονται σε Σουηδία, Ισπανία, Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Τσεχία, Δανία, Πορτογαλία, Σκωτία και Αυστρία. Ειδικότερα, στην Ολλανδία συνολικά 14 είναι τα κρούσματα της νέας παραλλαγής και 10 και πλέον περιπτώσεις έχουν τεθεί υπό έλεγχο στην Ιρλανδία, σύμφωνα με τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία.

Πιθανά 8 κρούσματα της νέας μετάλλαξης και στην Γαλλία

Εντωμεταξύ, το βράδυ της Κυριακής και το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε οκτώ πιθανά κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού. Πρόκειται για άτομα που είχαν μεταβεί στη Γαλλία από χώρες της νότιας Αφρικής.

Κι ενώ η μετάλλαξη Όμικρον έχει μπει για τα καλά στην γηραιά Ήπειρο, ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι είναι «πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος λόγω της νέας παραλλαγής» και καλεί τα 194 μέλη του ΟΗΕ «να επιταχύνουν τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων και να καταρτίσουν σχέδια μετριασμού».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ