Επαφές για το «Δημοκρατικό Μέτωπο» ξεκινάει από σήμερα ο Τσίπρας


Σειρά συναντήσεων με συνδικάτα, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αγοράς, αλλά και με τα κόμματα της λεγόμενης «Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης», με στόχο την εξεύρεση ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου διεκδικήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το οποίο και θα βρίσκεται στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής ξεκινάει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ελπίζοντας ότι θα συναντήσει ευήκοα ώτα.

Εδώ και εβδομάδες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει στη κορυφή της αντιπολιτευτικής του ατζέντας το ζήτημα της πανδημίας. Η χώρα μας καταγράφει καθημερινά χιλιάδες κρούσματα, ενώ είναι πρώτη σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη σε θανάτους ανά εκατομμύριο, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα καταγράφει αυτή την αρνητική πρωτιά κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι άλλος παρά ο τρόπος που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την κρίση. Λαμβάνοντας ως δεδομένο αυτό το συμπέρασμα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι λίγο πολύ το ίδιο εκτιμούν τα υπόλοιπα της αντιπολίτευσης, αλλά και κοινωνικοί φορείς, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει μέσα από επαφές που θα πραγματοποιήσει να τους πείσει να κινητοποιηθούν, διεκδικώντας από τη κυβέρνηση μέτρα προστασίας των πολιτών.

Η αρχή θα γίνει σήμερα και αύριο, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συναντάει τους εκπροσώπους των γιατρών και των νοσηλευτών. Η επιλογή του να συναντήσει πρώτα τους υγειονομικούς, δηλαδή τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, περιέχει και στοιχεία συμβολισμού. Θέλει να δείξει με αυτό τον τρόπο ότι αναγνωρίζει το έργο, την κούραση και την αυταπάρνηση που έχουν δείξει αυτά τα -σχεδόν- δύο χρόνια που διαρκεί η κρίση.

Άλλωστε, η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί ένα από τα πάγια αιτήματα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ένα από τα βασικά σημεία στο κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Μετά τους εκπροσώπους των υγειονομικών, σειρά εντός της εβδομάδας θα πάρει ακόμα ένας κλάδος και βρίσκεται στην καρδιά της πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και οι άνθρωποι της αγοράς. Ενδιάμεσα, τη Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί τη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα τη Κοζάνη, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δύσκολο σκέλος του σχεδίου που έχει σχεδιάσεις στο μυαλό του ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκεται στις επαφές που επιθυμεί να πραγματοποιήσει με τις ηγεσίες του ΚΚΕ, του ΚΙΝΑΛ και του ΜΕΡΑ25. Στη Κουμουνδούρου θεωρούν δεδομένο ότι θα αντιμετωπιστεί σε καχυποψία, όμως, υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να ζητήσει κανενός άλλου είδους συνεργασία, πέρα από κοινές δράσεις για την πανδημία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ