Νέα μέτρα: Ανακοινώσεις αύριο από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη

Τα νέα μέτρα για την πανδημία, τα οποία ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να εξειδικεύει αύριο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβολίου, σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου. Όπως πρώτο είχε γράψει το Newsbomb.gr, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε προανήγγειλε τον εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16/1, αλλιώς θα τους επιβάλλεται 100 ευρώ πρόστιμο τον μήνα που θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Αναλυτικά τα μετρά που ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία covid-19, που βρίσκεται σε αυξητική τάση, θα εξειδικεύσει αύριο από το Υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Θάνος Πλεύρης.

Δωρεάν self test σε όλους

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διατεθεί δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα.

«Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύπτοντας ότι η Πολιτική Προστασία έχει εξασφαλίσει 20 εκατομμύρια self-test επιπλέον και για τις ανάγκες των σχολείων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here